Companii de transport

În 2021, Waberer’s mizează pe transportul spre și din Marea Britanie

Dacă o parte dintre transportatorii rutieri europeni au început să evite cursele spre și din Marea Britanie, Waberer’s tocmai pe acest lucru mizează în 2021, pentru a-și consolida cifra de afaceri.

În ultima lună a anului trecut, companiile din Marea Britanie și-au umplut depozitele cu marfă pentru a nu intra sub incidența noilor reglementări vamale cauzate de Brexit. Însă, acum, stocurile au început să scadă, iar compania maghiară de transport Waberer’s vede un potențial imens în transportul spre și din Marea Britanie.

În 2021, Waberer's mizează pe transportul spre și din Marea Britanie

Brexit-ul a dus la creșterea costurilor de transport între Marea Britanie și UE și nu doar pentru că au fost introduse taxe vamale, ci și pentru că timpul de trecere la punctele de control a crescut simțitor. În plus, sunt și o serie de formalități și documente noi de completat, toate având un impact asupra prețului de transport.

Conform reprezentanților Waberer’s costurile nu sunt influențate doar de aceste lucruri, ci mai ales de faptul că cererea de produse din Uniunea Europeană este foarte mare și stocurile sunt din ce în ce mai mici.

Pentru conducerea companiei maghiare acest lucru este o oportunitate de a-și consolida afacerile pe o piață unde efectua aproximativ 30% din activitate.

VEZI ȘI: Sectorul de transport și logistică din Olanda este vulnerabil la acțiunile de criminalitate

Pentru asta, cei de la Waberer’s s-au pregătit încă de dinainte de intrarea în vigoare a Brexit-ului și au creat un departament special care să se ocupe de gestionarea noilor documente care sunt necesare pentru controalele vamale și au discutat deja în avans cu clienții pentru ca aceștia să pregătească totul conform noilor proceduri.

Conform reprezentanților Waberer’s, transportul spre și din Marea Britanie va fi o componentă principală a veniturilor companiei în 2021.

Din aceeași categorie...

Back to top button