În aprilie, traficul camioanelor a scăzut cu 10.9% în Germania, comparativ cu luna martie

În aprilie, traficul camioanelor a scăzut cu 10.9% în Germania, comparativ cu luna martie
Traficul camioanelor plătitoare de taxă de drum în Germania, cu minimum patru axe, a scăzut cu 10.9% în aprilie, comparativ cu luna martie 2020.

Oficiul Federal pentru Transportul de Marfă (BAG) și Oficiul pentru Statistică (Destatis) au anunțat că traficul camionelor plătitoare de taxă de drum, cu minimum patru axe, care au circulat pe autostrăzile din Germania a scăzut cu 10.9%, comparativ cu martie 2020.

În aprilie, traficul camioanelor a scăzut cu 10.9% în Germania, comparativ cu luna martie

A fost încă o lună de scădere, după ce în martie 2020 s-a înregistrat un minus de 5.8%, aceasta fiind cea mai mare scădere de la introducerea taxei de drum în 2005.

Traficul camioanelor care circulă pe autostrăzile din Germania reflectă situația producției naționale și se poate stabili un index al dezvoltării situației economice folosind acești parametri.

Începând din data de 14 aprilie, indexul traficului de vehicule plătitoare de taxe de drum este actualizat zilnic, toate informațiile fiind analizate de Oficiul Național de Statistică, iar indexul valorii economice este stabilit apoi de Deutsche Bundesbank. Rezultatul reflectă starea economiei naționale, existând o legătură foarte strânsă între traficul de camioane și activitatea economică națională.

VEZI ȘI: Franța și Olanda sunt în continuare împotriva aderării României la Schengen

În urma colectării acestor informații, BAG elaborează un indice în funcție de numărul de kilometri taxabili pentru camioane.

Datorită disponibilității sale rapide și semnificației economice, Oficiul Federal de Statistică pregătește pe baza acestor informații un indice economic ajustat sezonier și îl folosește, din 2018, pentru diverse prognoze care arată trendurile din economia națională.

 

Follow #infotrucker