In Franta a inceput procesul impotriva conducerii companiei Dentressangle

In Franta a inceput procesul impotriva conducerii companiei Dentressangle

Miercuri, 4 martie 2015 la Valence in Franta a inceput procesul impotriva a sase directori ai companiei franceze de transport si logistica Norbert Dentressangle pentru utilizarea ilegala a fortei de munca straine, in special de soferi profesionisti angajati de catre filiale din Portugalia, Romania si Polonia.

Acest proces cu dimensiune internationala este unul de durata, nu numai pentru ca este unul dintre primele de acest gen impotriva unei companii mari, dar si datorita faptului ca dumping social a devenit o problema europeana. Mai mult decat atat, in ultimele luni, Franta a adoptat o pozitie ferma prin votarea unei legi stricte impotriva utilizarii ilegale a fortei de munca straine si impotriva cabotajului neregulat. „Acest proces este in mod clar un test pentru compania noastra, dar suntem pregatiti”, recunoastea in luna februarie, presedintele consiliului de administratie al Norbert Dentressangle, Hervé Montjotin.

In Franta a inceput procesul impotriva conducerii companiei Dentressangle

Ancheta care a condus la acest proces a fost initiata in 2012 de catre Biroul Central de Lupta impotriva Muncii la Negru din Franta. Anchetatorii acuza compania de utilizare in perioada 2005 – 2012, a circa 1.200 de soferi profesionisti polonezi, portughezi si romani, incalcandu-se astfel legislatia franceza. In practica, compania este acuzata ca prin filialele sale din Portugalia, Polonia si Romania a incurajat dumping-ul social in Franta. Dentressangle sustine ca filialele sale sunt autonome si au executat transportul rutier international regulat. Practic, acesta este si punctul forte al companiei franceze in fata acuzarii.

Printre reclamantii din acest proces sunt sindicatele CFDT si URSSAF. Soferii straini care se afla in centrul anchetei sunt angajati ai ND Polska, ND Portugalia si Transcondor si au fost platiti in conformitate cu legislatia tarilor de origine.

Follow #infotrucker