Știri

Germania: Uniunile patronale vor aplicarea salariului minim

Unirea DGB si asociatia companiilor de transport si logistica BGL sunt de acord cu aplicarea salariului minim pentru soferii camioanelor straine care tranzitează Germania, ca o masura de a contracarare a concurente neloiale.

Intr-o declaratie comuna facuta luni, 9 martie 2015, uniunea Deutschen Gewerkschaftsbundes (DGB) si asociatia companiilor de transport si logistica Bundesverband Güterkraftverkehr Logistik (BGL) si-au reafirmat sprijinul pentru actiunile guvernului german de a monitoriza si a pune in aplicare legea privind salariul minim obligatoriu in Germania si pentru camioanele care tranziteaza tara.

Acest lucru, spun cele doua asociatii, reprezinta o abordare importanta in ceea ce priveste conditiile egale de munca a lucratorilor germani si straini. Acestea se refera, in special, la acele situatii de exploatare prin munca in care soferii profesionisti lucreaza timp de saptamani si chiar luni fara intrerupere, inainte de a reveni la casele lor.

Germania: Uniunile patronale vor aplicarea salariului minim

Concurența straina neregulata este un subiect foarte sensibil in Germania. Potrivit DGB si BGL, 40% din marfurilor care trec frontierele rutiere ae Germaniei sunt transportate de camioane cu numere de inmatriculare straine. Legislația impune salariul minim de 8,5 euro pe ora, pentru strainii care lucreaza in Germania.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button