ȘtiriTop News

În iulie, controalele BAG s-au concentrat pe camioanele din străinătate

Controalele efectuate de Biroul Federal pentru Transport de Marfă (BAG) în luna iulie s-au concentrat pe rutele și parcările frecventate de camioanele din străinătate.

BAG a efectuat luna trecută trei controale de amploare privind respectarea timpilor de condus și odihnă, a regulilor legate de cabotaj și legate de starea tehnică a vehiculelor.

În iulie, controalele BAG s-au concentrat pe camioanele din străinătate

Pe 5 iulie, BAG a efectuat la nivelul Germaniei verificări în 23 de puncte de control, cu 90 de inspectori. În perioada 14-15 iulie, BAG a făcut controale în 24 de locații, cu 122 de inspectori. De asemenea, în perioada 28-29 iulie, 114 ofițeri au făcut controale în 22 de puncte.

Controalele BAG s-au făcut în special pe rute folosite intens de camioanele din străinătate, precum și parcările din zonele respective.

La primul control au fost verificate 356 de vehicule: 254 pentru respectarea efectuării perioadei de odihnă normală în afara camionului (36 de sancțiuni) și 156 pentru cabotaj (11 sancțiuni).

VEZI ȘI: 26 de patroni și șoferi arestați în Spania pentru utilizarea de tahografe manipulate

În a doua acțiune au fost controlate 603 vehicule: 580 pentru respectarea regulilor privind cabotajul (26 de nereguli), 170 pentru pauzele de odihnă în afara cabinei (o singură sancțiune) și 18 pentru starea tehnică (9 nereguli).

În al treilea control au fost verificate în total 516 camioane: 478 pentru cabotaj (28 de nereguli), 142 pentru perioadele de odihnă (2 sanțiuni) și 35 pentru starea tehnică (7 nereguli).

Bilanțul total al acțiunilor de control din luna iulie a fost de 145.960 de euro. BAG a mai precizat că rezultatele controalelor vor fi evaluate și încorporate în operațiunile viitoare.

Din aceeași categorie...

Back to top button