ȘtiriTop News

În luna octombrie, BAG a încasat amenzi garanție de peste 80.000 de euro

În luna octombrie, BAG a încasat amenzi garanție de peste 80.000 de euro în urma controalelor derulate, care au vizat respectarea interdicției de efectuare a repausului săptămânal normal în cabină, a reglementărilor privind cabotajul și starea tehnică a camioanelor.

Pe 3 octombrie 2021, BAG a efectuat controale la nivel național la 39 de puncte de control în cadrul cărora au verificat respectarea legislației privind repausul săptămânal normal și a reglementărilor privind cabotajul. La controale au participat ofiţeri de control din cadrul serviciului de control rutier şi taxare, precum şi experţi tehnici care au efectuat verificări tehnice rutiere. Controalele din Mainz au fost efectuate cu participarea forțelor din cadrul Poliției Federale și ale autorității partenere franceze DREAL Grand Est.

În luna octombrie, BAG a încasat amenzi garanție de peste 80.000 de euro

În perioada 13 – 14 octombrie și 26 – 27 octombrie, BAG a efectuat controale prioritare la nivel național în 28, respectiv 26 de puncte pentru a verifica conformitatea cu reglementările de cabotaj. Un alt accent a fost pus pe inspecțiile tehnice rutiere. La controale au participat inspectori din cadrul serviciului de control rutier și taxare, cu participarea forțelor din cadrul Poliției Federale.

Controalele au avut loc în special pe rutele, nodurile rutiere și parcările intens utilizate de camioane înmatriculate în străinătate.

În cadrul acțiunii de control din 3 octombrie, au fost verificate un total de 441 de vehicule. Dintre acestea, 433 de vehicule au fost verificate pentru respectarea repausului săptămânal normal în afara cabinei și 46 de vehicule pentru respectarea reglementărilor de cabotaj. Au fost constatate 29 de încălcări privind efectuarea repausului săptămânal normal în cabină și două încălcări a legislației privind cabotajul. Din cele 21 de camioane verificate tehnic, unul singur a avut o problemă la anvelope.

VEZI ȘI: Peste 1.000 de camioane sancționate pentru nerespectarea vitezei și a distanței de siguranță, în Germania

În cadrul acțiunilor de control din 13 – 14 octombrie au fost verificate un total de 592 de vehicule. Dintre acestea, 547 de vehicule au fost verificate pentru conformitatea cu reglementările de cabotaj, 176 în ceea ce privește legislația socială, iar 37 au fost verificate tehnic. La 21 de vehicule au fost depistate încălcări privind reglementările de cabotaj. În plus, au fost constatate două încălcări ale repausului săptămânal normal în vehicul, iar patru camioane au fost depistate cu probleme tehnice.

În cadrul acțiunilor de control din 26 – 27 octombrie, BAG a verificat un total de 656 de vehicule. Dintre acestea, 636 de vehicule au fost verificate pentru  vedea dacă respectă reglementările de cabotaj, 154 dacă respectă drepturile șoferului, iar 27 au fost verificate tehnic. La 33 de vehicule au fost depistate încălcări privind cabotajul, la 7 încălcări privind efectuarea repasului săptpmânal normal în cabină, iar 6 au avut probleme tehnice.

În cadrul acțiunilor de control regional a filialei Erfurt din 5 – 6 octombrie, derulate în 8 puncte din zona Harz, care a vizat transportul de lemn în regim de cabotaj, au fost verificate un total de 50 de vehicule, din care, doar unul a încălcat legislația.

În urma controalelor efectuate, Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) a încasat amenzi garanție de 82.400 de euro. Rezultatele obținute în cadrul acțiunilor de control sunt evaluate și încorporate în controalele operaționale ulterioare.

Din aceeași categorie...

Back to top button