In FocusTop News

În septembrie, BAG a aplicat amenzi de aproape 130.000 de euro

În luna septembrie, Biroul Federal pentru Transportul de mǎrfuri (BAG) a desfășurat, la nivel național, o serie de controale cheie care au vizat respectarea interdicției efectuării repausului săptămânal normal în cabină, respectarea legislației privind cabotaj și starea tehnică a vehiculelor.

Controalele au avut loc în special pe rutele și nodurile rutiere intens circulate de camioane înmatriculate în străinătate, precum și în parcările intens utilizate de șoferii străini.

În septembrie, BAG a aplicat amenzi de aproape 130.000 de euro

În cadrul acțiuni de control din 8 – 9 septembrie, BAG a verificat în total 633 de vehicule comerciale. Dintre acestea, 592 de vehicule au fost verificate pentru a vedea dacă acestea respectă reglementările de cabotaj, 170 în ceea ce privește legislația muncii pentru personalul angajat și 52 de vehicule au fost verificate de experți pentru defecte tehnice. 30 de vehicule au fost obiectate în legătură cu reglementările de cabotaj. În plus, au fost constatate 5 încălcări privind efectuarea repausului săptămânal normal în cabina camionului, iar în cazul a 13 vehicule au fost constatate defecțiuni.

Pe 13 septembrie, agenții BAG au verificat un total de 348 de vehicule, dintre care 323 de vehicule au fost verificate pentru respectarea repausului spotpmânal normal în afara vehiculului și 140 de vehicule pentru respectarea reglementărilor privind cabotaj. Au fost identificate 35 de încălcări legate de interdicția de a efectua repausul săptămânal regulate în vehicule, iar cinci vehicule au avut abateri de la legislația privind cabotajul. În ceea ce privește defectele tehnice, nicunul din cele 22 de vehicule verificate n-au avut probleme.

VEZI ȘI: Salariul șoferilor de camion, mai mic decât al altor angajați din poziții comparabile, în Germania

În perioada 21 – 22 septembrie, au fost verificate alte 988 de vehicule. Dintre acestea, 971 de vehicule au fost verificate pentru a vedea dacă se conformează reglementărilor de cabotaj, 196 pentru a vedea dacă respectă legislația munci, iar 51 au fost verificate pentru a vedea starea tehnică. 32 de vehicule au fost depistate că au încălcat legislația privind cabotaj, trei că au încălcat interdicția de efectuare a repausului săptămânal în cabină, iar la șase au fost gpsite defecțiuni tehnice.

Conform bilanțului BAG, la nivel național au fost verificate peste 1.900 de vehicule comerciale, fiind aplicate amenzi garanție în valoare de 128.794 de euro.

Din aceeași categorie...

Back to top button