Economic

În septembrie, traficul camioanelor în Germania a avut o ușoară creștere

În septembrie 2020, traficul camioanelor în Germania a înregistat o creștere de 1.3%, comparativ cu septembrie 2019, dar nu a revenit la valorile de dinainte de criză COVID-19.

Conformul ultimului raport BAG, emis în colaborare cu Institutul German de Statistică (Destatis), traficul camionelor plătitoare de taxă de drum, cu minimum patru axe, care au circulat pe autostrăzile din Germania a crescut în septembrie 2020 cu 0.8% față de luna august 2020.

În septembrie, traficul camioanelor în Germania a avut o ușoară creștere

Comparativ cu anul trecut, numărul de kilometri parcurși în septembrie 2020 a fost mai mare cu 1.3%, comparativ cu septembrie 2019. Aceste cifre sunt relevante cu situația economică generală pentru că sunt strâns legate de producția industrială din Germania.

Traficul camioanelor care circulă pe autostrăzile din Germania reflectă situația producției naționale și se poate stabili un index al dezvoltării situației economice folosind acești parametri și mai ales se pot emite previziuni economice pentru perioada imediat următoare.

Criza declanșată de pandemia de coronavirus a afectat această industrie și conform acestui index, comparativ cu luna februarie 2020, luna de dinaintea aplicării restricțiilor impuse de pandemie, și cu situația de anul trecut, indexul de transport este mai mic cu 2.8 %.

VEZI ȘI: Transport mai curat cu un proiect corect al Directivei „Eurovinieta”

Indexul traficului de vehicule plătitoare de taxe de drum este actualizat zilnic, toate informațiile fiind analizate de Oficiul Național de Statistică, iar indexul valorii economice este stabilit apoi de Deutsche Bundesbank. Rezultatul reflectă starea economiei naționale, existând o legătură foarte strânsă între traficul de camioane și activitatea economică națională.

În urma colectării acestor informații, BAG elaborează un indice în funcție de numărul de kilometri taxabili pentru camioane care este apoi utilizat de toate instituțiile financiare pentru a stabili prognozele economice pentru perioada următoare.

Din aceeași categorie...

Back to top button