Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe toate axele în Suedia

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe toate axele în Suedia
Conform unor noi prevederi legislative, anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe toate axele la vechiculele comerciale de peste 3.5 tone în Suedia.

Conform noilor prevederi legislative, în perioada 1 decembrie – 31 martie, toate camioanele, indiferent de țara în care sunt înmatriculate, inclusiv semiremorcile acestora trebuie echipate obligatoriu cu anvelope de iarnă pe toate axele.

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe toate axele în Suedia

Prevederea se aplică pentru toate vehiculele comerciale, indiferent de tonaj. În plus, în perioada 1 octombrie – 15 aprilie, în Suedia este permisă și folosirea anvelopelor de iarnă clutate (cu cuie).

VEZI ȘI: Un camion de 40 t are nevoie de 36.2 m pentru a se opri complet de la 80 km/h

Anvelopele de iarnă pentru vehicule comerciale de peste 3.5 tone și semiremorci trebuie să aibă marcajul Alp Peak/Snowflake (3PMSF), conform reglementărilor europene, sau marcajul Professional Off Road (POR).

Pentru celelalte axe, în afară de axa față și cea de tracțiune, anvelopele utilizate trebuie să fie înscripționate cu literele M + S, MS, M & S sau “Mud and Snow”.

Toate anvelopele vehiculelor comerciale de peste 3.5 tone trebuie să aibă un profil de minimum 5 milimetri, iar pentru semiremorci profilul minim este de 1.6 milimetri.

Follow #infotrucker