Încălcări ale emisiilor pentru autoutilitarele MB Sprinter mai vechi

Încălcări ale emisiilor pentru autoutilitarele MB Sprinter mai vechi

Autoutilitarele MB Sprinter mai vechi ar putea fi rechemate în service pentru remedierea unor probleme privind emisiile, anunță Automotive News Europe.

Daimler ar putea rechema în service sute de mii de autoutilitareMB Sprinter mai vechi, după ce Autoritatea germană a Autovehiculelor (KBA) a avertizat producătorul german că van-urile sale ar putea avea un software ilegal de management al motorului.

Astfel, Daimler va trebui să înceapă o rechemare în service a 260.000 de autoutilitare MB Sprinter, scrie săptămânalul german Bild am Sonntag, fără a cita sursele.

Pe 6 octombrie 2019, Daimler a confirmat că KBA a cerut o audiere legată de autoutilitarele MB Sprinter mai vechi. Daimler a mai spus că autoutilitarele vizate au aparținut unei generații anterioare de vehicule care au ieșit din producție din 2016.

De asemenea, KBA a fost avertizat de faptul că software-ul găsit pe autoutilitarele MB Sprinter mai vechi a fost folosit și pe alte variante de vehicule, a spus Daimler.

Daimler a prezentat funcționalitatea software-ului către KBA în mai 2018 și, ulterior, a explicat-o în detaliu în alte întâlniri începând cu vara 2018.

VEZI ȘI: Raben Group a echipat șoferi cu terminale mobile multifuncționale TOUGHBOOK N1

„Continuăm să cooperăm pe deplin cu KBA”, a spus un purtător de cuvânt al Daimler.

Ultimele acțiuni ale KBA au avut loc după ce Daimler a acceptat în septembrie să plătească o amendă de 870 de milioane de euro, când a admis o încălcare a îndatoririlor de supraveghere, care a dus la încălcarea emisiilor.

În iunie, Daimler a emis un avertisment privind profitul și a anunțat o creștere a prevederilor legale cu o sumă formată din trei cifre în dreptul milioane de euro, pentru a acoperi diverse proceduri guvernamentale în curs și măsuri referitoare la vehiculele diesel, scrie Automotive News Europe.

 

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.