Încep primele teste pentru transportul autonom de mărfuri în Austria Superioară

Încep primele teste pentru transportul autonom de mărfuri în Austria Superioară
În curând, vor începe primele teste pentru transportul autonom de mărfuri pe o rută fixă, în Austria Superioară, în cadrul proiectului “Award”.

Pentru a dezvolta în continuare transportul autonom de mărfuri, Comisia Europeană a acordat o subvenție de aproape 20 de milioane de euro, în cadrul programului Horizon 2020, unui consorțiu format din 29 de parteneri, pentru dezvoltarea și testarea în condiții meteorologice dure a vehiculelor comerciale autonome.

Încep primele teste pentru transportul autonom de mărfuri în Austria Superioară

Astfel, în cadrul proiectului „Award”, finanțat prin Horizon 2020, în următorii trei ani, un camion electric autonom fără șofer va efectua transport de mărfuri între centrul logistic DB Schenker Austria și producătorul de motoare BRP-Rotax, în zona Gunskirchen, din Austria Superioară. Testele se vor desfășura în trafic normal indiferent dacă plouă, ninge, este senin sau ceață.

“Austria Superioară devine astfel o zonă de teste pentru transportul autonom de mărfuri și rezultatele de aici vor fi folosite apoi la nivel internațional. Proiectul, care a fost denumit Award, este finanțat de Uniunea Europeană cu 2,85 milioane de euro și va fi implementat de compania DigiTrans GmbH împreună cu BRP-Rotax și DB Schenker Austria”, a spus Markus Achleitner, secretar al Ministerului Economiei în Austria Superioară, în cadrul unei conferințe de presă.

Tot în cadrul proiectului „Award”, DigiTrans lucrează la cel de-al doilea traseu de test, în St. Valentin, unde va face studii cu diverși senzori și va testa schimbul de informații între vehicul și mediul înconjurător.

Încep primele teste pentru transportul autonom de mărfuri în Austria Superioară

În același timp, la nivel european se lucrează la o zonă de testare unde să poată fi simulată rularea pe ploaie, cu niverse cantități de apă, dar și cu zone de off-road sau care să simuleze condiții neobișnuite de trafic.

VEZI ȘI: Einride a lansat noua generație de camion electric și autonom fără cabină

29 de companii partenere din 12 țări lucrează împreună în cadrul proiectului “Award” pentru a găsi soluții care să ducă la implementarea pe scară largă a transportului autonom de mărfuri. În următorii trei ani se vor derula teste similare pe aeroportul din Oslo, în portul Rotterdam sau în interiorul uzinei Linde din Aschaffenburg, Germania.

Finanțarea pentru proiectul “Award” este acordată în cadrul programului european de cercetare și Horizon 2020.

Follow #infotrucker