Începe producția în serie mică a camionului electric MAN eTGM

Începe producția în serie mică a camionului electric MAN eTGM
Germanii de la MAN au anunțat că vot începe producția în serie mică a lui MAN eTGM, camion electric de 26 de tone cu autonomie de până la 200 de kilometri.

De aproximativ un an de zile, nouă companii din cadrul Consiliului pentru o logistică sustenabilă (CNL) au făcut teste cu camionul electric MAN eTGM. În urma rezultatelor excelente, modelul electric va fi produs în serie mică într-o uzină din orașul Steyr, Austria, iar MAN Truck & Bus a început deja comercializarea acestuia.

Începe producția în serie mică a camionului electric MAN eTGM

Conform informațiilor furnizate de producătorul bavarez, modelul MAN eTGM, mai exact TGM 26.360 E LL, poate fi configurat în versiune autoșasiu 6×2, cu o axă viratoare și liftantă pe tandem, respectiv cu suprastrcutură interschimbabilă frigorifică sau pentru transport de băuturi.

Propulsia lui MAN eTGM este asigurată de un motor electric de 264 kW ce are un cuplu maxim de 3.100 Nm. Grație acestuia, camionul rulează cu zero emisii și produce un zgomot redus, îndeplinind toate criteriile esențiale pentru activitatea de distribuție grea în mediul urban din viitor.

Echipamentele auxiliare, precum servodirecția, compresoarele de aer și sistemul de climatizare sunt acționate electric și controlate prin intermediul unui sistem de management al energiei. De asemenea, camionul recuperează energia la decelerare și frânare, astfel că, energia cinetică este transformată în energie electrică și readusă în baterie. Această tehnologie poate crește semnificativ autonomia vehiculului.

VEZI ȘI: Îmbunătățiri aduse gamei de distribuție Renault Trucks D și D Wide

Pachetul de baterii litiu-ion sunt cele folosite și dezvoltate de concernul Volkswagen și pot avea o autonomie de până la 200 de kilometri.

Pentru clienții modelului electric, MAN Truck & Bus pune la dispoziție o echipă de experții (MAN Solutions) care să analizeze nevoile de transport și modul de exploatare pentru a le oferi configurația ideală.

De asemenea, șoferii care vor conduce modelul eTGM vor beneficia de un training gratuit pentru a înțelege modul de funcționare al acestuia.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.