Începe vânzarea camioanelor electrice Volvo FL și Volvo FE în Europa

Începe vânzarea camioanelor Volvo FL Electric și Volvo FE Electric în Europa

Volvo Trucks a anunțat că începe vânzarea camioanelor electrice Volvo FL și Volvo FE în Suedia, Norvegia, Germania, Elveția, Franța și Olanda.

Prin lansarea vânzărilor în Europa a camioanelor Volvo FL Electric (sarcină totală de 16 tone) și Volvo FE Electric (sarcină totală de 27 tone), suedezii răspund cererii în creștere de soluții de transport durabile în zone urbane.

Funcționând cu zero emisii și cu un nivel redus de zgomot, camioanele electrice oferă un potențial imens în zonele urbane.

Nivelul redus de zgomot face posibilă efectuarea livrărilor de produse și colectarea deșeurilor dimineața devreme sau noaptea, contribuind la îmbunătățirea logisticii și la reducerea congestiei în timpul orelor de vârf.

Astfel, cu o calitatea mai bună a aerului și mai puțin zgomot, camioanele electrice creează noi oportunități pentru planificarea traficului  si infrastructurii rutiere din orașe. Un camion electric poate fi, de exemplu, utilizat în zonele de încărcare din interiorul clădirilor și în zonele de mediu protejate.

Una dintre provocări este aceea de a maximiza sarcina utilă, în același timp cu extinderea autonomiei de deplasare.

Soluțiile suedezilor sunt bazate pe nevoile fiecărei afacerii, luând în considerare o serie de parametri, precum ciclurile de conducere, capacitatea de încărcare și analiza rutelor, pentru a utiliza capacitatea bateriei în cel mai eficient mod posibil.

VEZI ȘI: Waberer’s încearcă să-și reducă costurile operaționale prin restructurarea flotei

Dezvoltate în strânsă legătură cu o serie de clienți din Göteborg, camioanele Volvo FL Electric și Volvo FE Electric au fost proiectate pentru distribuție, colectarea deșeurilor și alte aplicații de transport urban.

Șoferii implicați în colaborare au fost impresionați de motor și transmisie, de accelerarea cursivă și de silențiozitatea camioanelor.

Chiar dacă feedback-ul clienților este pozitiv, infrastructura de încărcare este încă în curs de dezvoltare în majoritatea orașelor. Volvo Trucks lucrează alături de parteneri publici și privați pentru a conveni asupra unei strategii pe termen lung pentru extinderea infrastructurii de încărcare.

Producția celor două camioane electrice este planificată pentru martie 2020.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.