Dakar RallyȘtiri

Început dificil pentru camioanele Renault în Dakar Rally 2020

Camioanele Renault pregătite de MKR Technology au avut un start dificil în cea de-a 42-a ediție a Dakar Rally, organizat în premieră în Orientul Mijlociu.

Dacă până acum, organizatorii Dakar Rally au pregătit o primă etapă scurtă pentru acomodarea tuturor concurenților, odată cu mutarea competiției în Arabia Saudită, lucrurile s-au schimbat.

Început dificil pentru camioanele Renault în Dakar Rally 2020

Prima etapă a Raliului Dakar a fost una lungă cu 752 de kilometri, dintre care 319 kilometri de probe speciale. Astfel, etapa de deschidere nu a mai fost una simbolică, ci a devenit parte importantă a concursului.

VEZI ȘI: Belarusul Siarhei Viazovich câștigă a doua etapă din Dakar Rally 2020

Traseul a fost și el unul extrem de dificil care a pus în dificultate toți concurenții, iar cei care s-au aflat la bordul camioanelor Renault pregătit de MKR Technology au avut un parcurs mai puțin bun.

„Startul nu a fost unul atât de rău, dar la final ne-am dorit să ajungem la finișul probei. Toți concurenții care merg sub steagul nostru au avut o mulțime de pene de cauciuc, iar pe anumite exemplare au apărut și defecte de ordin tehnic care au dus la încetinirea ritmului de concurs. Cred că am reușit totuși să trecem cu bine peste aceste dificultăți, iar în zilele următoare, băieții să aibă parte de un parcurs mai bun. Suntem încă la început și nu are rost să tragem concluzii”, a declarat Mario Kress, designerul șef al North Bohemian Renault.

Prima etapă a Raliului Dakar 2020 a fost câștigată de rusul Shibalov la bordul unui Kamaz, în timp ce etapa a doua a fost adjudecată de belarusul Viazovich. Concurenții care merg pe camioanele Renault pregătite de MKR Technology sunt De Baar (locul al 15-lea), de Groot (locul al 16-lea), van den Brink (locul al 20-lea) și Huzink (locul al 41-lea).

Din aceeași categorie...

Back to top button