ȘtiriTop News

Sentință cu închisoare pentru folosirea cardului altui șofer, în Spania

Tribunalul provinciei Tarragona (Spania) a respins apelul înaintat de un șofer condamnat la închisoare în primă instanță, pentru folosirea cardului altui șofer. Șoferul așteaptă acum o sentință între 6 luni și 3 ani.

Procurorii au considerat că prin folosirea cardului altei persoane, șoferul a falsificat un document oficial, faptă considerată penală.

Sentință cu închisoare pentru folosirea cardului altui șofer, în Spania

Avocații șoferului au argumentat că tahograful este un dispozitiv privat, iar folosirea altui card nu poate fi considerată fals în acte publice, deci nu are conotație penală.

Argumentele avocaților nu au fost acceptate de magistrații Tribunalului Provincial din Tarragona, care au respins apelul. Decizia lor se bazează pe hotărârea 94 a Curții Supreme, din 15 ianuarie 2020, care consideră că manipularea tahografului este o faptă penală.

VEZI ȘI: Noua generație DAF duce confortul șoferilor la alt nivel

Curtea Supremă din Spania a stabilit clar că una dintre formele de manipulare a tahografului este și folosirea cardului altui șofer. Folosirea de documente falsificate se pedepsește în Spania cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

La aceasta se adaugă o sancțiune financiară între 6 și 12 luni. În plus, condamnarea poate include și o pedeapsă descalificatorie, care să împiedice condamntatul să mai practice meseria de șofer.

Mai multe detalii despre acest caz pot fi găsite aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button