Economic

Concernul imobiliar Indotek va achiziționa un pachet de acțiuni în cadrul Waberer’s

Mid Europa Partners va vinde către concernul imobiliar Indotek un pachet de acțiuni în cadrul Waberer’s, ca parte a programului de restructurare și readucere pe profit a companiei maghiare.

După consiliul investitorilor, Mid Europa Partners, acționar majoritar al companiei maghiare de transport și logistică Waberer’s, a comunicat că vrea să vândă 24% din pachetul de acțiuni deținute către Trevelin Holding.

Concernul imobiliar Indotek va achiziționa un pachet de acțiuni în cadrul Waberer's

Trevelin Holding aparține de grupul Indotek, un concern implicat în imobiliare și care este lider de piață pe acest segment în Ungaria, și va avea și prima opțiune la cumpărarea pachetului de 47.99 % pe care l-ar mai deține Mid Europa Partners în Waberer’s, după finalizarea acestei prime tranzacții.

Barna Erdélyi, CEO-ul companiei, spune că prin această tranzacție Waberer’s își va putea păstra poziția pe piață și va putea continua planul de restructurare care să aducă din nou compania pe profit și să o transforme într-una dintre cele mai performante din această zonă a Europei.

Tranzacția a fost trimisă spre aprobare autorităților și consiliului concurenței și cel mai probabil va fi finalizată în primul trimestru din 2021. Compania Waberer’s se afla într-un proces de restructurare după ce intrase pe pierdere.

În 2009, grupul Indotek condus de Daniel Jellinek a decis să vândă o treime din acțiunile sale către Bohemian Group, un partener american de investiții. Grupul a beneficiat de o majorare de capital semnificativă de către noul acționar în urma tranzacției.

VEZI ȘI: MAN va dezvolta soluții de mobilitate cu zero emisii de CO2

Cu o flotă de camioane de 2.700 de vehicule, Waberer’s a renunțat în prima fază la toate contractele cu firme de la care subcontracta camioane și s-a concentrat doar pe clienții pe care putea să-i deservească cu flota proprie.

Waberer’s a fost una din primele companii din Europa de Est care a încercat să intre pe piața europeană de transport făcând achiziții masive și operând o serie de clienți, inclusiv prin subcontractori.

După doi ani în care a fost în pierdere, compania și-a schimbat strategia și a decis să efectueze transporturi doar cu flota proprie și să-și consolideze parteneriatele existente.

Din aceeași categorie...

Back to top button