CNADNR a închis de astazi pe segmentul Săliște – Cunța

Săliște

Începând de astazi (07.09.2015), ora 8:00, pe Autostrada A1, Orăștie – Sibiu, a fost instituită restricția totală a traficului rutier, respectiv între Nod rutier Sălişte(km 270+020) – Nod rutier Cunţa(km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la nivelul covorului asfaltic la km 275+650 al autostrăzii (km 60+600 proiect).

Traficul va fi închis timp de aproximativ o lună şi jumătate, în funcţie şi de condiţiile meteorologice, iar în această perioadă circulaţia se va desfăşura pe o rută alternativă, respectiv DN 1 între localităţile Sălişte şi Cunţa.

Atât experţii tehnici din partea antreprenorului, cât şi cei din partea beneficiarului, susțin că apariţia şi evoluţia crăpăturilor de la kilometrul 275+650 nu este cauza unui fenomen de alunecare a terenului, ci a unei tasări structurale pricinuită de execuţia necorespunzatoare a lucrărilor la corpul autostrăzii, în perioada 2012 – 2013.

CNADNR a închis de astazi pe segmentul Săliște – Cunța

CNADNR menţionează că, în conformitate cu prevederile contractului de proiectare şi execuţie a autostrazii Orăştie – Sibiu (lot 3), antreprenorul are responsabilitatea deplină pentru remedierea defectelor apărute, atât în perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi în perioada de garanţie (patru ani). Astfel, lucrările de remediere vor fi executate ”pe riscul şi cheltuiala” constructorului.

Lotul 3 al Autostrăzii A1, Sibiu-Orăştie, a fost inaugurat în noiembrie 2014 de Ioan Rus, ministrul al Transporturilor la aceea vreme și Victor Ponta, premierul Romaniei.

Lotul are o lungime de 22 de kilometri, dintre care şase sunt afectați constant de alunecări de teren. Contractul pentru acest tronson a fost semnat în mai 2011, având o valoare de 182,9 milioane de euro.

Follow #infotrucker