infotraficȘtiri

INFOTRAFIC: Avertizare „Cod Galben” de vreme rea

Urmare datelor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru intervalul 08.12.2014 ora 23:00 până în data de 10.12.2014, ora 10:00, a fost emis „COD GALBEN” astfel: în Oltenia și Muntenia vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, în Moldova precipitaţiile slabe de ploaie, burniţă se vor transforma în lapoviţă și ninsoare, iar în zonele montane și submontane (Carpaţii Meridionale și de Curbură) va ninge. În acest context, menţionăm că CNADNR acţionează preventiv împrăștiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naţionale și autostrăzi pe care există riscul formării lunecușului și poleiului.

Atenţionăm participanţii la traficul rutier asupra faptului că, din cauza ploilor abundente )i a temperaturilor scazute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante împrăștiate pe partea carosabilă a drumurilor naţionale și a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafeţe lunecoase cu suprafeţe umede.

INFOTRAFIC: Avertizare „Cod Galben” de vreme rea

De asemenea, împotriva depunerii poleiului și a zăpezii pe suprafaţa părţii carosabile se acţionează pe întreaga reţea de drumuri naţionale și autostrăzi cu utilaje de deszăpezire și materiale antiderapante (sare, nisip, CaCl2 și alte produse chimice cu efecte de degivrare), conform normelor în vigoare.

O altă măsură de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo menţionate mai sus, se referă la monitorizarea modului în care își desfășoară activitatea firmele angajate de CNADNR pentru întreţinerea pe timp de iarnă a reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi.

În acest context, CNADNR recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant și lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor și să evite depășirile acolo unde nu există suficient spaţiu și suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.

Rugăm participanţii la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360.

De asemenea, reamintim participanţilor la trafic că pot furniza și obţine informaţii despre starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi și Drumuri Naţionale din România SA – www.cnadnr.ro.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button