infotraficȘtiri

Infotrafic: Circulaţie îngreunată din cauza zăpezii!

Circulaţia este îngreunată pe mai multe drumuri naţionale din judeţele din Vâlcea, Dolj, Olt, Gorj, Caraş-Severin, Harghita, Covasna, Brăila, Ialomiţa şi Tulcea, din cauza zăpezii, care pe unele porţiuni de drum măsoară doi-trei centimetri, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţie Române.

Serviciul Infotrafic a precizat că nu sunt drumuri naţionale sau segmente de autostradă cu circulaţia întreruptă din cauza zăpezii și a poleiului, însă traficul se desfăşoară îngreunat în toate zonele din ţară, unele drumuri fiind acoperite cu un strat de zăpadă amestecat cu material antiderapant.

Infotrafic: Circulaţie îngreunată din cauza zăpezii!

Traficul este îngreunat pe DN7 Milcoiu (judeţul Vâlcea) – limita cu judeţul Sibiu, DN65C Ciocâltei – Horezu (Vâlcea), DN64 Drăgăşani – Băile Olăneşti (Vâlcea), DN67 Pietrari – Budeşti (Vâlcea), DN56 Craiova – Calafat (Dolj), DN65 Slatina (Olt) – limita cu judeţul Argeş, DN67C Novaci – Rânca (judeţul Gorj), DN66A în zona Valea Cernei (Caraş-Severin), DN12C în zona Lacu Roşu (Harghita), DN13B Praid – Joseni (Harghita), DN13E Zagon – Barcani (Covasna), DN15 în zona Topliţa (Harghita), DN21 şi DN23 (în judeţul Brăila), DN2A, DN2C, DN21 şi DN21A (în judeţul Ialomiţa), DN22A şi DN22F (în judeţul Tulcea).

Din informațiile primite de la conducătorii auto aflați în trafic pe pagina noastră de Facebook – InfoTrucker, vă informam că pe autostrada A3 pe sensul de mers spre București datorită carosabilului acoperit cu zăpadă a avut loc un accident rutier în care au fost implicate mai multe autotrenuri. De asemenea, se circulă greu pe drumurile din Moldova, mai precis pe E85 între Râmnicu Ssărat și Focșani tot din cauza unui accident rutier în care au fost implicate trei autotrenuri.

Fotografiile postate pe pagina noastră arată că autoritățile au fost din nou luate prin surprindere, drumurile naționale din zona Onești fiind acoperite cu un strat de câțiva cm de zăpadă.

Bucureştiul şi judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Caraş-Severin, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Vrancea, Bacău, Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Cluj sunt sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt până marţi, la ora 22.00.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în aceste zona se va depune un strat de zăpadă de 10 – 15 centimetri, iar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră, iar local şi temporar, zăpada va fi viscolită. În regiunile sudice şi centrale sunt condiţii de producere a poleiului.

Conform Mediafax, Directorul Administaţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunţat pe 1 decembrie 2014, la Comandamentul de iarnă de la Guvern, că situaţia meteo rămâne complicată în următoarele ore, cu viteze ale vântului de până la 80 de kilometri pe oră şi temperaturi scăzute, care pot cauza polei până marţi după-amiază, dar de miercuri va fi un regim de iarnă normal, cu precipitaţii slabe şi temperaturi uşor pozitive pe timpul zilei. Ion Sandu a precizat că, după expirarea codului galben, mai pot fi emise atenţionări, dar numai punctual, pentru anumite zone şi perioade scurte, nu la nivel naţional.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să se informeze despre condiţiile de drum şi cele meteorologice şi să aibă în autovehicul lopată, perie sau mătură, racletă, sac cu sare sau nisip, precum şi lanţuri pentru anvelope.

Vă recomandăm să aveți rezervă de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil de pe care să apeleze numărul 112 în caz de urgenţă, precum şi un încărcător sau o baterie de rezervă.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button