Infotrafic: Restricţii pentru camioane în mai multe judeţe

Centrul INFOTRAFIC a emis, în această dimineaţă, restricţii de trafic pentru autovehicule în mai multe judeţe.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că începând cu ora 7:30, în județul Alba, traficul rutier a fost reluat în condiții normale pe DN1 Aiud — Turda, pe raza localității Inoc. Circulația a fost îngreunată din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Două persoane au fost rănite ușor. Cauza accidentului a fost nepăstrarea unei distanțe corespunzătoare în mers.

Infotrafic: Restricţii pentru camioane în mai multe judeţe

Începând de astăzi, în județul Tulcea, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricționată pe DN22, între localitățile Măcin și Smârdan, din cauza creșterii debitului Dunării. Excepție fac autovehiculele care transportă persoane, cele care aprovizionează cu alimente localitățile din Delta Dunării și autospecialele de intervenție.

În județul Timiș, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricționată pe DN68A, între kilometrii 3+190 și 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului. Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) — autostrada A6 (Lugoj — nodul rutier Balinț) — autostrada A1 (nodul rutier Balinț — intersecție cu DN68A).

În județul Hunedoara, pe DN7A, traficul rutier este întrerupt la ieșirea din localitatea Jieț către Petroșani (între kilometrii 103+600 și 105+120 de metri), din cauza unei alunecări de teren care a afectat corpul drumului. Autovehiculele sunt deviate prin orașul Petrila (pe DJ 709H).

Pe DN73C, în județele Argeș și Vâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeș — Burluși, între kilometrii 46 și 56, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluși — Piatra, între kilometrii 56 și 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Pe DN7, în județul Vâlcea, la kilometrul 159+530 de metri, în zona Milcoiu, din cauza unei alunecări de teren s-a rupt un zid de sprijin, o parte din acesta căzând pe partea carosabilă. Este blocată prima bandă a sensului de deplasare Pite?ti — Râmnicu Vâlcea, traficul rutier desfășurându-se pe a doua bandă.

În județul Vrancea, în zona Jitia, o alunecare de teren a afectat terasamentul DN2N la kilometrul 46+800 de metri, iar traficul greu a fost restricționat.

Până în data de 15 iunie 2014, în municipiul Fălticeni (județul Suceava), din cauza unor lucrări, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricționată pe DN2 (strada Sucevei), pe tronsonul cuprins între kilometrii 412+224 ?i 415. Prin urmare, acestea sunt deviate pe ruta DN2E Spătărești — Păltinoasa, DN 17 Păltinoasa — Ilișești — Șcheia — Suceava. Traficul ușor se desfășoară pe o bandă, dirijat de lucrători de la drumuri.

În județul Constanța, pe DN39, au avut loc unele modificări ale graficului de lucru și de întrerupere a circulației rutiere pe podul de la Agigea (km 8+988). Astfel, pe lângă vechile intervale valabile câte patru ore (marți, joi și sâmbătă, între orele 09:00 și 13:00, și în fiecare noapte de luni spre marți, între orele 23:00 și 03:00), au fost introduse noi intervale orare de întrerupere a traficului, de câte două ore, în fiecare noapte de marți spre miercuri, miercuri spre joi și joi spre vineri, între orele 23:00 și 01:00.

Rută ocolitoare: A2-nod rutier Medgidia, DJ381 nod rutier Medgidia — Ciocârlia de Sus, DN3 Ciocârlia de Sus — Cobadin, DJ391 Cobadin — Mereni — Topraisar, DN38 Topraisar — Agigea, DN39 Agigea — Mangalia.

În județul Suceava, pe DN2E Marginea — Clit, la kilometrul 63+392 de metri se circulă pe o bandă, alternativ, cu restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza surpării unui podeț.

Rută ocolotoare pentru traficul greu: DN17 Păltinoasa — Suceava, DN2 Suceava — intersecție cu DN2H, DN2H Milișăuți — Rădăuți, DN17A Rădăuți — Marginea.

Până în data de 15 iunie 2014, în județul Gorj, din cauza unor lucrări, se întrerupe circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN66 Bumbești Jiu — Petroșani, între kilometrii 93+030 de metri și 126, de luni până sâmbătă, între orele 6:00 și 20:30, cu reluarea temporară a traficului în intervalul orar 12:00 — 14:30.

Rute ocolitoare:

— DN67 Târgu Jiu — Râmnicu Vâlcea, DN7 Râmnicu Vâlcea — Sibiu — Sebeș — Simeria, DN66 Simeria — Hațeg — Petroșani;

— DN67 Târgu Jiu — Drobeta-Turnu Severin, DN6 Drobeta-Turnu Severin — Orșova — Caransebeș, DN68 Caransebeș — Hațeg, DN66 Hațeg — Petroșani;

— DN66 Târgu Jiu — Filiași, DN6 Filiași — Strehaia — Drobeta-Turnu Severin — Orșova — Caransebeș, DN68 Caransebeș — Hațeg, DN66 Hațeg — Petroșani.

Tot pe DN66, până la data de 30 septembrie 2014, între localitățile gorjene Iezureni și Bumbești-Jiu (kilometrii 83+030 — 92+150), de luni până sâmbătă, între orele 8:00 și 18:00, se restricționează circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone. Acestea circulă deviat, pe traseul Târgu Jiu (DN 66, kilometrul 83 + 30 de metri) — DJ 665 (Curtișoara — Tetila) — DC 3 (Tetila — Bumbești-Jiu) — Bumbești-Jiu (DN 66, kilometrul 92+150 de metri). Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone vor tranzita tronsonul DN 66 cuprins între kilometrii 86 + 988 metri și 90 + 363 metri, cu respectarea restricției de viteză de maximum 40 km/h și a indicațiilor piloților de circulație.

Pe DN1 București — Brașov, restricția de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 — 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 — 24:00).

Amintim că se execută lucrări de amenajare urbanistică pe bulevardul Republicii din orașul Sinaia, între intersecția cu DN1 și strada Tudor Vladimirescu. Traficul rutier se desfășoară deviat pe DN1-varianta care trece prin dreptul gării. Întrucât accesul în centrul stațiunii dinspre București se face din DN1 pe strada Frasinului, este posibil ca pe sensul de mers București — Brașov să se formeze coloane de autovehicule. În vederea fluidizării traficului, le recomandăm conducătorilor auto care circulă pe sensul de mers Brașov — Ploiești să permită autovehiculelor care semnalizează pentru a vira la stânga, către centrul stațiunii, efectuarea manevrei.

Având în vedere că Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări nowcasting referitoare la instabilitate atmosferică pentru județele Dolj, Olt, Vâlcea și Timiș (https://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637), îi sfătuim pe conducătorii auto să ruleze cu viteză adaptată în funcție de starea carosabilului, să mărească distanța în mers între autovehicule și să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.