INFOTRAFIC: În zilele următoare se vor semnala precipitaţii şi intensificări ale vântului!

ATENȚIE! Cod Galben de ninsori, ploi, polei şi vânt

Conform mesajului de atenţionare cu cod galben emis în cursul acestei zile de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul 11 ianuarie 2015, ora 16:00 – 12 ianuarie 2015, ora 12:00, în toate zonele montane va ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze care vor depăşi 80 – 90 km/h, viscolind şi troienind zăpada. În restul teritoriului, vântul va sufla cu 45 – 55 km/h, iar în Oltenia va atinge şi 60 – 70 km/h.

Se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare în regiunile intracarpatice şi în nordul Moldovei, iar în sud şi sud-est, ploaie. Vor fi condiţii de polei. Mai multe informații pe aici

INFOTRAFIC: În zilele următoare se vor semnala precipitaţii şi intensificări ale vântului!

În judeţul Maramureş, pe DN18 Baia Sprie – Mara, între kilometrii 12 şi 38, traficul rutier se desfăşoară, în continuare, pe o bandă, alternativ, şi este restricţionat pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, din cauza căderilor abundente de zăpadă, care au fost urmate de o avalanşă la kilometrul 21+900 de metri.

În judeţul Hunedoara, pe DN7A, în zona localităţii Petrila, la kilometrul 95+495 de metri, circulaţia rutieră este închisă din cauza unor copaci căzuţi pe partea carosabilă. Se estimează reluarea traficului rutier în jurul orei 16.00.

În judeţul Caraş-Severin, pe DN57B, între localităţile Lăpuşnicel şi Pârvova, circulaţia se desfăşoară îngreunat, din cauza pârâului Pârvova care a ieşit din matcă şi a acoperit suprafaţa carosabilă, pe o lungime de aproximativ 100 de metri, grosimea apei măsurând 20-25 cm. Segmentul de drum respectiv este semnalizat corespunzător.

În judeţele Maramureş, Bihor, Cluj, Arad, Timiş, Sibiu şi Caraş-Severin se semnalează precipitaţii sub formă de ploaie, care variază ca intensitate iar în judeţul Argeş, pe DN73 Câmpulung – Braşov, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ninsoare slabă.

Reamintim că informarea meteorologică de vreme rea, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie în data de 08 ianuarie 2015, referitoare la intensificări ale vântului, ninsori, polei şi ploi moderate cantitativ, este în vigoare până astăzi, la ora 14.00 (https://www.meteoromania.ro/anm/?page_vid=92).

În aceste circumstanțe, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să circule doar cu autovehiculele echipate cu pneuri corespunzătoare sezonului rece. De asemenea, este necesar să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.