In Focus

T&E: Până în 2030, Europa va acoperi 97% din necesarul de energie al camioanelor electrice

Potrivit T&E, în 2030, infrastructura de încărcare publică din Europa va acoperi 97% din necesarul de energie al camioanelor și autoutilitarelor electrice.

Infrastructura de încărcare este considerată principala barieră în calea unei implementări mai rapide a camioanelor și autoutilitarelor electrice, însă o nouă analiză a obiectivelor UE privind infrastructura de încărcare publică consideră că Europa va avea suficiente resurse pentru a crește semnificativ standardele de CO2 pentru camioane.

Banner Infotrucker utilizare DBE 600 x 150

O lege europeană, recent adoptată, obligă statele membre să instaleze cel puțin un punct de încărcare publică al camioanelor electrice la fiecare 60-100 km de-a lungul autostrăzilor principale.

Transport & Environment (T&E) a solicitat legislatorilor să impună o reducere de 65% a emisiilor de CO2 ale camioanelor în 2030, ceea ce depășește standardele propuse de Comisia Europeană și este în conformitate cu angajamentele climatice ale blocului comunitar.

Până în 2030, Europa va dispune de 13,79 TWh de energie de încărcare pe an pentru camioane electrice grele, conform analizei T&E privind obiectivele UE în materie de infrastructură și planurile suplimentare din Germania (țară importantă pentru tranzitul camioanelor), ceea ce ar asigura 97% din necesarul de energie al camioanelor și autoutilitarelor electrice aflate în circulație, dacă UE ar stabili un obiectiv mai ridicat pentru producători.

VEZI ȘI: Calcularea distranței de siguranță între vehicule și avantajele respectării ei

“Sperietoarea producătorilor de camioane, conform căreia nu vor exista suficiente puncte de încărcare publice, nu rezistă la o analiză atentă. Încărcarea nu este un obstacol în calea unor obiective mai ambițioase privind emisiile de CO2 ale camioanelor. Noua lege a UE privind infrastructura nu numai că va asigura o încărcare suficientă pentru standardele de CO2 propuse pentru 2030, dar le permite legislatorilor să meargă mai departe”, spune Fabian Sperka, manager pentru politica privind vehiculele la T&E.

Grupul de lobby al ACEA solicită o capacitate de încărcare publică de patru ori mai mare decât cea necesară pentru a îndeplini obiectivele Comisiei Europene privind emisiile de CO2 ale camioanelor în 2030. Astfel, punctele de încărcare ar urma să fie utilizate în medie puțin peste 30 de minute pe zi.

T&E a declarat că acest lucru ar duce la o supraconstrucție masivă a rețelei de încărcare și că ar fi nevoie de subvenții publice pentru a o face viabilă. Conform analizei, creșterea standardului de CO2 pentru camioane în 2030 la 65% ar duce la utilizarea încărcătoarelor publice timp de 4 ore pe zi.

Din aceeași categorie...

Back to top button