Infuzia de sisteme de asistență conduce către condusul autonom

condusul autonom

La IAA Hanovra 2014, Mercedes-Benz a prezentat publicului larg trend-ul evolutiilor viitoare in ceea ce priveste transportul rutier, varful tehnologic fiind reprezentat de proiectul Mercedes-Benz Future Truck 2025, primul camion autonom din lume.

Acesta dispune de imbunatatiri majore, senzori interconectati, o camera stereo si o multitudine de sisteme de asistenta bazate pe tehnologiile existente astazi. Conducerea autonoma reprezinta perfectiunea sistemului prin infuzia tuturor sisteme de asistenta prezente.

Senzorul si camera pastreaza automat vehiculul in siguranta in mijlocul benzii sale de deplasare prin interventia asupra directiei. Sistemul include o harta digitala tridimensionala. Prin urmare, camionul este perfect „constient” in orice moment de traseul si topografia acestuia.

Infuzia de sisteme de asistență conduce către condusul autonom

In plus, camionul viitorului, Future Truck 2025, este capabil sa comunice cu alti participanti la trafic si sa schimbe informatii disponibile cu acestia. Prin urmare, traficul rutier se dezvolta intr-un sistem de trafic fluid autodidact. Aceasta descoperire a redus pragul tehnologiei pentru siguranta: in timp ce sistemele de asistenta de astazi intervin in situatii critice, sisteme de asitenta de maine nu le vor mai permite sa apara.

Camionul viitorului nu este science fiction, este deja o realitate. Daimler Trucks a demonstrat acest lucru inca o data in Statele Unite ale Americii cu Freightliner „Inspiration Truck”. Dupa cum stiti, aceasta este primul camion autonom din lume care are aprobarea de a circula pe drumurile publice din Nevada. Ca si Mercedes-Benz Future Truck 2025, acest camion cu semiremorca spectaculos realizat pe baza modelului Freightliner Cascadia are tehnologia Highway Pilot configurata pentru conditiile de trafic din Statele Unite.

Regulamentele de siguranta precum limitele de viteza sau distanta minima de siguranta dintre vehicule sunt tot timpul sunt intotdeauna respectate in mod corespunzator. Pentru MB Future Truck 2025 si Freightliner Inspiration, sofatul prin anticipare, o tema recurenta in mod constant in instruirea conducatorilor auto, inseamna siguranta si economie programata.

Follow #infotrucker