Inițiativa Belt and Road sau noul Drum al Mătăsii: interviu cu Jorg Mosolf, CEO-ul grupului Mosolf

Inițiativa Belt and Road sau noul Drum al Mătăsii: interviu cu Jorg Mosolf, CEO-ul grupului Mosolf
Inițiativa Belt and Road (BRI) este o strategie inițiată de China ce va fi pusă în aplicare în regiuni din Asia, Europa și Africa.

Pe scurt, BRI vizează construirea unor rețele comerciale și de infrastructură pentru a uni cele trei continente amintite mai sus de-a lungul vechiului Drum al Mătăsii.

Inițiativa Belt and Road sau noul Drum al Mătăsii: interviu cu Jorg Mosolf, CEO-ul grupului Mosolf

Până în prezent, 86 de state și organizații internaționale au semnat peste 100 de acorduri de cooperare cu China în cadrul BRI, iar noul traseu dezvoltat ar urma să devină un mijloc important pentru îndeplinirea unor obiective de dezvoltare durabilă care au ca punt terminus anul 2030.

Jorg Mosolf este unul dintre nemții care au semnat deja acordul cu China, iar în scurt timp ar urma să devină primul transportator din Germania care să beneficieze de oportunitățile oferite de BRI. Jorg Mosolf este CEO-ul grupului Mosolf care se ocupă cu transportul autoturismelor din China în Europa.

Colegii din cadrul The News Market au realizat un scurt interviu cu Mosolf pentru a afla mai multe despre planurile cu privire la BRI.

Ce este Belt and Road Initiative și de ce trebuie să acordăm o atenție sporită?

VEZI ȘI: Mercedes-Benz aduce noul Arocs în cadrul târgului Bauma din Munchen

Noul Drum al Mătăsii reprezintă o inițiativă care leagă nu doar sectorul logistic, ci și orice înseamnă politic pentru Europa și Asia. Se vor dezvolta o serie de rute maritime, dar și îmbunătățirea rutelor feroviare. Astfel, vor apărea alternative de transport.

Cum plănuiești să te folosești de noile rute?

În prezent dezvoltăm două hub-uri în Lodz, Polonia și Chengdu, China. Se va înființa o subsidiară în China, iar mai apoi vom fi în poziția de a organiza containere în China și în Europa.

Care sunt avantajele și dezavantajele transportului maritim?

Fiecare mod de transport are părți bune și părți negative. În ceea ce privește volumele mari, transportul maritim este, cu siguranță, mult mai ieftin. O parte negativă o constituie timpul lung necesar de transport. Transportul rutier este mai rapid, dar în același timp mai scump. De aceea, transportul rutier se desfășoară, în mare parte dintre cazuri, cu bunuri de înaltă calitate.

Follow #infotrucker