Înmatriculările de autobuze electrice, hibride și cu gaz au crescut în 2019

Înmatriculările de autobuze electrice, hibride și cu gaz au crescut în 2019
Asociația Europeană a Producătorilor de Autovehicule (ACEA) confirmă interesul pieței europene pentru autobuze electrice, hibride și cu gaz în 2019.

ACEA a confirmat că cererea de autobuze electrice este în creștere, comparativ cu cea de autobuze diesel care este în scădere. În prezent, cele mai multe autobuze livrate în Europa sunt cu motor diesel, dar cota de piață a acestora este într-o continuă scădere.

Înmatriculările de autobuze electrice, hibride și cu gaz au crescut în 2019

Conform raportului ACEA, după analizarea înmatriculărilor din 2019, cererea de autobuze diesel în Uniunea Europeană a scăzut cu 3.1% la 34.123 de unități. Astfel, în Spania s-a înregistrat o scădere cu 13.8 %, în Marea Britanie cu 12.0 %, în Italia cu 11.8 % și în Germania cu 10.1 %. Franța a fost singura piață europeană cu o creștere modestă de 2.4% a înmatriculărilor de autobuze diesel noi.

VEZI ȘI: Camioanele au avut un rol esențial în limitarea proporțiilor dezastrului nuclear de la Cernobîl

În același timp livrarea de autobuze electrice, comparativ cu 2018, aproape s-a dublat, creșterea fiind de 170.5 %. În topul țărilor cu cele mai multe autobuze electrice cumpărate în 2019 se află Olanda cu 381 de unități, Franța cu 285 de unități și Germania cu 187 de unități. Cele trei țări au achiziționat împreună peste jumătate dintre autobuzele electrice înmatriculate în toată Europa.

ACEA a notat o creștere și în cazul autobuzelor hibrid.

Cu un total al înmatriculărilor de 1.918 unități asta înseamnă o creștere cu 59.7%. Doar în Germania s-au înmatriculat anul trecut 454 autobuze hibrid noi, mai multe decât în oricare altă țară din Europa.

Înmatriculările de autobuze electrice, hibride și cu gaz au crescut în 2019

În ceea ce privește autobuzele cu combustibili alternativi, și aici există doar varianta pe gaz, în Europa s-a înregistrat o creștere de 67.9 %, totalul fiind de 2.504 unități comercializat. Franța e pe primul loc în top cu 585 de autobuze cumpărate, urmată de Spania cu 463 și Italia cu 303 unități.

O privire de ansamblu asupra pieței de autobuze din Europa arată că și în 2019, chiar dacă înmatriculările sunt în scădere, autobuzele cu motoare diesel s-au vândut cel mai bine. În total s-a comercializat 34.123 de unități, adică o cotă de piață de 85 %. Autobuzele pe gaz au o cotă de piață de 6.2 %, autobuzele hibrid de 4.8 % și autobuzele electrice de 4.0 %.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.