EconomicȘtiri

Înmatriculările de vehicule comerciale în Europa au crescut cu peste 6% în ianuarie 2019

În luna ianuarie, pe piața de vehicule comerciale din Uniunea Europeană au fost înmatriculate 199.853 de unități, în creștere cu 6.2% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Conform raportului oferit de ACEA, aceasta a fost cea mai bună lună ianuarie din istoria vehiculelor comerciale. Creșterea consistentă a fost susținută pe marea majoritate a piețelor din UE, cu excepția Italiei unde a fost înregistrată o scădere cu 1.3%.

Înmatriculările de vehicule comerciale în Europa au crescut cu peste 6% în ianuarie 2019

Pe piața din Germania, piața de vehicule comerciale noi a crescut în luna ianuarie cu 15.8%, în Marea Brianie a fost înregistrată o creștere cu 9.7%. Pe piețele din Franța și Spania, înmatriculările de vehicule comerciale au crescut cu puțin peste 8%.

VEZI Și: Poliția intensifică acțiunile împotriva hoților din camioane în parcările din Germania

Înmatriculările de vehicule comerciale ușoare (până la 3.5 tone) au crescut luna trecută în UE cu 6.1%, o valoare ușor sub media pieței. În Germania, înmatriculările au crescut cu peste 13%, în Franța cu peste 9%, iar în Marea Britanie cu 8.6%.

În segmentul Heavy-Truck (16 și peste 16 tone) a fost înregistată o creștere cu 7.4%, iar piețele din Germania și Marea Britanie s-au aflat în topul creșterilor cu 26.9%, respectiv 31.1%.

Sectorul de vehicule comerciale medii (de peste 3.5 tone), creșterea anunțată de ACEA a fost de 7.1%. Și aici, Marea Britanie și Germania au reușit să obțină creșteri ale înmatriculărilor cu peste 23%.

Din aceeași categorie...

Back to top button