Înmatriculările de vehicule comerciale în Europa au crescut cu 2.8% în luna iunie

Înmatriculările de vehicule comerciale în Europa au crescut cu 2.8% în luna iunie
Conform raportului publicat de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile, în luna iunie au fost înmatriculate 254.919 vehicule comerciale, în creștere cu 2.8% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Mai mult decât atât, aceasta este a șasea lună consecutivă de creștere pentru piața de vehicule comerciale.

Înmatriculările de vehicule comerciale în Europa au crescut cu 2.8% în luna iunie

De la începutul anului și până la finalul lunii iunie, în Uniunea Europeană au fost înmatriculate 1.358.271 de vehicule comerciale noi, în creștere cu 5.8% față de intervalul similar din 2018.

Înmatriculările de vehicule comerciale ușoare au scăzut în luna iunie cu 5%, piețele din Germania și Spania fiind cele care au înregistrat rezultate negative care au influențat variația finală. Cu toate acestea, pe piețele din Marea Britanie și Italia au fost înregistrate creșteri.

În ciuda scăderii din iunie, în primele șase luni, înmatriculările de vehicule comerciale ușoare (până la 3.5 tone) au crescut cu 3.8%.

Segmentul HCV a înregistrat cele mai generoase creșteri din piață. În luna iunie a fost înregistrată o creștere de 46.9%, raportat la aceeași perioadă din 2018, în timp ce după primele șase luni, creșterea a fost de 16.2%.

VEZI ȘI: Grav accident provocat de un șofer polonez, pe autostrada A2, lângă Schermen

Segmentul MHCV a avut și el o creștere solidă de 47% în luna iunie. În primele șase luni ale anului, segmentul MHCV a înregistrat o creștere de 16.5%.

Autobuzele și autocarele au avut un început de an excelent. În luna iunie, creșterea înregistrată de acest segment a fost de 32.2%, în timp ce de la începutul anului și până la finalul lunii trecute, creșterea a fost de 9.2%.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.