InfrastructuraȘtiri

Construcția autostrăzii electrificate din regiunea Baden-Württemberg va fi întârziată

Construcția autostrăzii electrificate pentru camioane din zona Baden-Württemberg va fi întârziată, după ce n-a fost primită nicio ofertă în urma publicării caietului de sarcini.

Proiectul EWayBW care prevedea construcția autostrăzii electrificate pentru camioane de la Rastatt va începe mai târziu decât era planificat, a comunicat Ministerul Transporturilor din Stuttgart.

Construcția autostrăzii electrificate din regiunea Baden-Württemberg va fi întârziată

Situația dificilă pe această piață a dus la întârzieri în procesul de achiziții publice, după publicarea caietului de sarcini nefiind înregistra nicio ofertă. Pentru a urgenta demararea lucrărilor, oficialii regiunii vor să demareze procedurile pentru o atribuire directă.

După ce procedura de achiziții publice pentru implementarea structurală a infrastructurii de linii electrificate din cele trei secțiuni de electrificare a proiectului a început, conform termenului, la sfârșitul lunii noiembrie anul trecut, oficialii sperau că vor putea semna contractul de construcție până la sfârșitul lunii martie 2019.

Reprezentantul Ministerului Transporturilor a reafirmat însă că proiectul pilot EWayBW este o prioritate pentru regiune și că se va găsi rapid o soluție pentru demararea lucrărilor.

Lucrările pregătitoare sunt deja în curs de desfășurare pentru a pregăti zona în vederea dezvoltării infrastructurii de linii electrificate.

VEZI ȘI: “Spectatorii” unui accident mortal de pe o autostradă din Germania amendați cu câte 128 de euro

Astfel, primul pas este ca în următoarele săptămâni compania NetzeBW să instaleze linie electrică de 20 de kilovolțo în zona de electrificare 1, la nord de joncțiunea Bischweier (K 3714).

Această măsură este necesară din motive de siguranță, deoarece distanța minimă cerută între linia electrică de pe autostradă și linia de bază pentru alimentarea zonei cu energie electrică nu putea fi respectată altfel.

Din aceeași categorie...

Back to top button