Știri

Întârzieri și prelungiri a perioadei de tranzit în Slovenia

Posibile întârzieri și prelungiri a perioadei de tranzitare auto în Slovenia, ca urmare a măsurilor luate recent de autoritățile austriece, privind reintroducerea controalelor temporare la frontierele terestre, dar şi a controalelor efectuate la punctele de frontieră terestră cu Croația.

Circulația rutieră pe autostrăzile din Slovenia este deschisă, dar se pot înregistra disfuncționalități din cauza condițiilor specifice anotimpului rece şi creșterii numărului verificărilor efectuate de echipele mobile ale poliției slovene. Autovehiculele trebuie să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente.

Autoritățile slovene avertizează asupra faptului că circulația rutieră va fi îngreunată din cauza unor lucrări de întreținere pe următoarele autostrăzi:

Întârzieri și prelungiri a perioadei de tranzit în Slovenia
  • A5, pe direcția Lendava – Maribor;
  • A2, pe direcția Obrezje – Ljubljana;
  • A1, pe direcția Ljubljana–Koper, între parcarea Studenec şi Razdrt;
  • A2, pe direcția Ljubljana – Karavanke, în dreptul localității Lesce.

Având în vedere dinamica situației, MAE recomandă transportatorilor români să se documenteze asupra condițiilor de călătorie şi a circulației pe principalele componente de infrastructură rutieră şi feroviară din Slovenia, precum și asupra restricțiilor existente.

Totodată, se recomandă adoptarea unei conduite prudente și respectarea semnelor și avertizărilor de circulație rutieră, precum și cu privire la alertele meteorologice emise de autoritățile slovene.

Informații privind situația circulației rutiere în Republica Slovenia pot fi obținute non-stop (24h/7zile) de la Centrul de informare, accesând pagina dedicată de Internet www.promet.si, precum și apelând numerele de telefon 1970 (de pe teritoriul Sloveniei) și +38615188518 (internațional). De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro și https://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/SI-Slovenia.html

Ca de fiecare dată infotrucker.ro vă recomandă să consultați pagina de Internet www.mae.ro şi vă reaminteşte faptul că aveți la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei MAE de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button