infotrafic

Interdicție de circulație pentru vehiculele comerciale de peste 7.5 tone în zona Dortmund

Începând de astăzi, 24 martie, vehiculele comerciale de peste 7.5 tone aflate în tranzit au interdicție de circulație pe drumul federal B1, în zona Dortmund, pe tot parcursul zilei.

Până acum, vehiculele comerciale de peste 7.5 tone aveau interdicție de circulație pe drumul federal B1, în zona Dortmund, între orele 22:00 PM – 6:00 AM. Începând cu data de 24 martie interdicția pentru traficul de tranzit este valabilă și în timpul zilei.

Interdicție de circulație pentru vehiculele comerciale de peste 7.5 tone în zona Dortmund

Decizia a fost luată de autoritatea rutieră și de autoritățile din landul Renania de Nord-Westfalia și orașul Dortmund ca o măsură de protecție a mediului.

Autoritatea de mediu a făcut măsurători pe tot parcursul anului 2019, în punctul Rheinlanddamm, iar emisiile de dioxid de azot (NO2) au fost permanent peste maximele admise.

Autoritățile locale au marcat corespunzător zonele prin care se poate ocoli și informările referitoare la noile restricții de circulație pentru traficul de tranzit cu vehicule de peste 7,5 tone. De asemenea, poliția a făcut o informare de trafic pentru TIC (Traffic Information Centre), sistem care stă la baza tuturor sistemelor de navigație, ceea ce permite actualizarea automată și furnizarea de rute ocolitoare.

Restricția nu se aplică pentru camioanele care au ca punct de destinație sau plecare orașul Dortmund, acestea putând folosi în continuare B1. Reglementarea a fost dată pentru a reduce traficul de tranzit din jurul orașului Dortmund care va fi redirecționat spre autostrăzile A 1, A 2 și A 45.

VEZI ȘI: Serviciu rapid de servire cu mâncare a șoferilor de camioane în Germania

Locuitorii din zonă locuiesc foarte aproape de drumul federal B1 și tocmai de aceea autoritățile au vrut să reducă poluarea din zonă. Conform analizei, peste 1.000 de camione pe zi vor fi redirecționate pe alte rute din regiune, ceea ce înseamnă undeva la 25% din traficul total de vehicule comerciale care circulau între orele 06:00 AM – 22:00 PM.

Situația din trafic va fi analizată pe tot parcursul acestui an, după instalarea restricției, și în cazul în care normele de poluare nu vor scădea suficient de mult restricția se va aplica tuturor vehiculelor comerciale începând de la 3.5 tone.

De asemenea, pentru toate vehiculele comerciale limita de viteză a fost redusă de la 50 la 40 km/h în anumite zone. Poliția a anunțat deja numeroase controale în zona în această perioadă pentru a se asigura că șoferii respectă noile restricții impuse. Amenda pentru prima abatere în acest caz va fi de 75 de euro.

Din aceeași categorie...

Back to top button