ȘtiriTop News

Expert: Interdicțiile de noapte din Tirol sunt ilegale și inutile

Interdicțiile de noapte din Tirol sunt ilegale, conform profesorului Peter Hilpold de la Universitatea din Innsbruck, expert în legislația UE.

Interdicțiile de circulație pe timp de noapte din Tirol, care au devenit și mai stricte de la 1 ianuarie 2021, se referă la tranzitul tuturor camioanelor diesel.

Expert: Interdicțiile de noapte din Tirol sunt ilegale și inutile

Doar camioanele alimentate cu gaz (în special cele alimentate cu LNG, folosite în operațiunile pe distanțe lungi) și cele electrice (cu baterii sau alimentate cu hidrogen, aproape inexistente pe piață în prezent) pot tranzita regiunea pe timp de noapte.

Situația este diferită atunci când regiunea Tirol este punctul de destinație sau de plecare al camioanelor. În acest caz, pe timp de noapte pot circula fără restricții toate camioanele diesel Euro 6, inclusiv cele de primă generație.

Într-o conferință de presă desfășurată ieri, la Roma, profesorul Peter Hilpold, lector în legislație europeană la Universitatea din Innsbruck, a prezentat un raport conform căruia interdicția violează legile UE.

VEZI ȘI: Peste 225.000 de șoferi din țări terțe angrenați în transportul de marfă din UE

”Interdicția de circulație este valabilă doar pentru tranzit și nu este clar cum se va atinge obiectivul de puritate a aerului”, a spus Hilpold.

Acesta a explicat că interdicția nu face decât să mute traficul de tranzit pe timpul zilei, fapt ce duce la creșterea aglomerației și a ambuteiajelor. ”Asta nu ajută deloc la creșterea calității aerului din Tirol, ba din contră”, a concluzionat profesorul.

Din aceeași categorie...

Back to top button