ExclusivTop News

TH Trucks România: Pentru 2022, mai primim comenzi cu livrare în al patrulea trimestru

Adrian Gorcea, Chief Operating Officer al TH Trucks România: „Pentru 2022 mai avem un număr limitat de locuri disponibile în producție cu livrare în al patrulea trimestru.”

  • TH Trucks România a fost ales recent cel mai bun dealer independent DAF
  • compania se va concentra în 2022 pe creșterea vânzărilor din sectorul de construcții
  • camioanele DAF din generația 2017 vor mai putea fi comandate câțiva ani
  • în această vară vor fi lansate noile generații LF și CF
  • discuții tot mai multe cu clienții despre camioane electrice
  • interviu cu Adrian Gorcea, Chief Operating Officer al TH Trucks România

 Cum a fost anul 2021 pentru TH Truck România?

Un an cu multiple provocări, atât din punct de vedere pandemic (prezență fizică, munca de la distanță, ateliere deschise), cât și din punct de vedere al livrărilor de vehicule noi, puternic perturbate de criza componentelor electronice.

TH Trucks România: Pentru 2022, mai primim comenzi cu livrare în al patrulea trimestru

TH Trucks România: Pentru 2022, mai primim comenzi cu livrare în al patrulea trimestruAm câștigat, pentru a doua oară, marele premiu acordat anual de DAF la conferința dealerilor din Sales Operations (grupul țărilor din Europa, Asia și Oceania în care producătorul olandez nu este prezent direct).

Cu aceeași ocazie se decernează mai multe premii – pentru vânzări de camioane noi sau rulate, after sales, vânzări de piese – alături de marele trofeu, care reprezintă răsplata pentru întreaga activitate.

Toate diviziile noastre au avut rezultate foarte bune, toți indicatorii monitorizați de catre DAF au fost foarte buni.

Cred că acest trofeu este o recunoaștere din partea DAF pentru evoluția noastră, în contextul transformărilor și schimbărilor prin care am trecut în ultimul timp și al intrării în grupul TH acum doi ani, și pentru faptul că am mers în direcția bună. Am sperat să obținem un premiu, dar nu m-am așteptat chiar la marele trofeu, deci surpriza a fost cu atât mai plăcută.

Câte camioane noi ați vândut în 2021? Care este evoluția față de 2019 și 2020 vânzările pe categorii (autotractoare, construcții și vehicule specializate)?

Închidem 2021 cu peste 800 de unități livrate, un volum dublu față de anul trecut și cu 10% peste volumele livrate în 2019. Pentru DAF, vânzările de autotractoare dețin marea pondere din total, peste 80%. Pe partea de construcții, am reușit să dublăm numărul unităților livrate față de 2019 și 2020.

Interviu TH Trucks România: Pentru 2022, mai primim comenzi cu livrare în Q4

Cu toate acestea, avem foarte mult de muncă pe segmentul de construcții și concentrarea noastră se îndreaptă pe această zonă.

Cât durează, în prezent, livrarea camioanelor de la primirea comenzii? Mai primiți comenzi pentru 2022?

În acest moment, termenul de livrare este grav afectat de criza componentelor și de dificultățile pe care le întâmpinăm în procesul de aprovizionare. În medie, termenul de livrare se situează între 9 și 10 luni din momentul plasării comenzii.

Pentru 2022, mai avem un număr limitat de locuri disponibile în producție cu livrare în al patrulea trimestru.

VEZI ȘI: Test cu noua generație DAF: Spațiu imens, preț pe măsură

După comenzile primite până în prezent, cum va arăta anul 2022 pentru TH Trucks România?

Preconizăm un an 2022 cu la fel de multe provocări, sincope în livrări și volume extrem de mari. Ne dorim să putem menține rezultatele la nivelul celor din 2021.

Cum a fost primită de transportatorii români noua generație DAF XF, XG, XG+?

Ca orice noutate, gama NGD se bucură de o mare atenție din partea partenerilor noștri, iar reacțiile sunt cele firești. Marea majoritate a comandat vehicule pentru 2022, având încredere în produs și în relația îndelungată cu TH Trucks și DAF, însă există și reticența unora în fața unui produs complet nou.

Interviu TH Trucks România: Pentru 2022, mai primim comenzi cu livrare în Q4

Tocmai din acest motiv, vom livra și în anii care urmează camioane din generația MY 2017, având astfel o tranziție normală către DAF NGD ca linie exclusivă în producție.

Când vor fi lansate noile generații pentru celelalte modele DAF?

Luna iunie se anunță foarte fierbinte pentru DAF și pentru noi, fiind momentul în care vom putea avea ”vizibile” și restul modelelor DAF NGD, respectiv gamele CF și LF.

Ați avut până acum discuții cu clienții pentru camioane electrice? Când sperați să vindeți primul camion electric în România?

Discuțiile sunt din ce în ce mai multe și mai fierbinți. Problema nu este când vom vinde primul camion electric în România, ci dacă infrastructura de transport este pregătită să-l primească. Avem alocate locuri în Q4 2022, deci…

Din aceeași categorie...

Back to top button