Știri

Propunerea de interzicere a repauslui săptămânal în cabină nu a trecut de Senatul italian

Comisia de Buget a Senatului italian nu a votat amendamentul la DDL 2860 (Decretul Mezzogiorno) care interzice repausul săptămânal în cabina camionului, anunță Conftrasporto.

Deși era de așteptat ca amendamentul depus de Altero Matteoli și Stefano Esposito, privind interzicerea repausului săptămânal în cabina camionului, să treacă de cele doua camere ale Parlamentului din Italia, Comisia de Buget a Senatului italian a decis altceva.

Propunerea de interzicere a repauslui săptămânal în cabină nu a trecut de Senatul italian

Chiar dacă Franța, Belgia și Germania, consideră interzicerea repausului săptămânal la bordul camionului o bună politică împotriva dumpingului social, Comisia de Buget din Senatul italian a abandonat această idee în discuția pe tema Decretului Mezzogiorno.

Conform Conftrasporto, senatorii comisiei considerând ca inadmisibil amendamentul, deoarece “nu este relevant pentru obiectul Decretului 2860”.

În cadrul unui comunicat de presă publicat pe site-ul său, confederația transportatorilor și-a exprimat intenția de a reveni pe subiect, luând în calcul introducerea interzicerii repausului săptămânal în alte măsuri care sunt discutate în Parlament, ca de exemplu reforma Codul Rutier, care pare a fi mai „relevantă“.

Din aceeași categorie...

Back to top button