Interzicerea utilizării telefonului mobil la volan crește costurile pentru transportatorii britanici

Interzicerea utilizării telefonului mobil la volan crește costurile pentru transportatorii britanici
Departamentul pentru monitorizarea traficului din Marea Britanie le-a sugerat transportatorilor să instaleze sisteme de monitorizare a activității șoferilor, inclusiv pentru a vedea dacă aceștia utilizează telefonului mobil la volan.

În prezent, în Marea Britanie, legea care interzice utilizarea telefonului mobil la volan se aplică atât șoferilor care conduc vehicule personale, cât și celor care conduc camioane. De altfel, aplicarea normelor este de obicei mai strictă pentru șoferii profesioniști.

Interzicerea utilizării telefonului mobil la volan crește costurile pentru transportatorii britanici

În ultima perioadă, autoritățile au efectuat mai multe acțiuni de identificare în trafic a șoferilor profesioniști care utilizează telefonul mobil la volan. Vorbim despre patrule de poliție care monitorizează traficului de la bordul unor camioane fără inscripții distincte.

În cazul în care un șofer este prins că folosește telefonul mobil în timp ce conduce, acesta poate primi o amendă de până la 200 de lire sterline și până la șase puncte de penalizare. În anumite cazuri, companiile de transport nu acceptă o valoare atât de mare a punctelor de penalizare, iar șoferul și-ar putea pierde locul de muncă.

În prezent, nu există legi care să menționeze interzicerea operării tahografului sau a sistemului de navigație de către șofer, însă au existat cazuri când șoferii au fost opriți de patrulele de poliție întrucât erau atenți la aceste dispozitive și nu la drum.

VEZI ȘI: 19 migranți albanezi descoperiți de olandezi într-un camion înmatriculat în România

Pentru a evita orice fel de astfel de evenimente, departamentul pentru monitorizarea traficului din Marea Britanie le-a sugerat transportatorilor să instaleze o serie de sisteme care să monitorizeze activitatea șoferilor. În cazul în care aceștia depistează abateri, șoferii să poată fi sancționați financiar și chiar disciplinar, astfel încât siguranța celorlalți să nu fie pusă în pericol.

Mai mult decât atât, autoritățile spun că în cazul în care transportatorii nu vor putea instala astfel de sisteme sau nu vor acorda penalități în funcție de abateri, reprezentanții companiei vor putea fi anchetați public.

Iar o astfel de anchetă poate duce chiar la pierderea licenței de operator.

Pentru ca lucrurile să rămână la un nivel ridicat de siguranță, în perioada următoare, transportatorii vor fi îndemnați să instaleze astfel de sisteme pentru monitorizarea șoferilor.

Foto – pixabay

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.