Investiție de 14 mil. de euro în transportul combinat din regiunea Bayern

Investiție de 14 mil. de euro în transportul combinat în regiunea Bayern
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) susține transportul combinat în regiunea Bayern printr-o investiție de 14 milioane de euro în construcția a două terminale în Nürnberg și Regensburg.

Andreas Scheuer, ministrul transporturilor, a spus că protecția mediului este una din prioritățile guvernului Germanie și că se vor susține proiectele care să dezvolte transportul combinat de mărfuri.

Investiție de 14 mil. de euro în transportul combinat din regiunea Bayern

Investiția de 14 milioane de euro în terminalele din Nürnberg und Regensburg va duce la un transport feroviar și naval crescut, iar asta se traduce în mai puține curse rutiere și o reducere a emisiilor de CO2.

Pentru portul din Nürnberg suma alocată este de 13.56 milioane de euro și prevede extinderea capacităților logistice de stocareș și manipulare. Proiectul va începe în 2020 și se va încheia în 2022, costul total fiind de aproximativ 20 de milioane de euro.

Prin extinderea terminaluluui dedicat transportului combinat capacitatea va crește de la 100.000 de la 370.000 de unități de încărcare pe an.

VEZI ȘI: Sistemul de camere radar în cascadă de pe B6 din Germania este legal

Pentru terminal din Regensburg suma alocată este de 433.700 de euro, iar costul total al proiectului este de 1.75 milioane de euro. Prin această extindere capacitatea de transport feroviar și naval de mărfuri crește la 52.000 de unități pe an.

Germania a început să aloce fonduri pentru astfel de terminale încă din 1998, iar în 2019 au fost alocați 92.7 milioane de euro pentru construcția de terminale noi sau extinderea celor existente, inclusiv dacă acestea erau private.

Obiectivul este de a muta o parte cât mai mare a transportului rutier de mărfuri pe calea ferată sau pe apă.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.