Sustenabilitate

Noi investitori pentru Volta Trucks: fonduri de 230 de milioane de euro

Volta Trucks anunță că a încheiat runda a treia de finanțare cu un capital de 230 de milioane de euro de la investitori, care asigură toate operațiunile companiei până la începerea producției.

Principalul investitor din această rundă a fost compania Luxor Capital, cu sediul la New York. Aflată printre investitorii inițiali, compania Byggmästare Anders J Ahlström din Stockholm a contribuit din nou cu investiții directe, dar a adus și alți coinvestitori.

Noi investitori pentru Volta Trucks: fonduri de 230 de milioane de euro

Agility, care a participat și la runda a doua de strângere de capital, și-a extins de asemenea investiția. Printre principalii investitori ai Volta Trucks se numără acum și B-FLEXION, fostă Waypoint Capital, o firmă de investiții cu birouri în America de Nord și Europa.

Fondurile strânse în această rundă vor asigura operațiunile tehnice și comerciale până după începerea producției de serie a camionului electric de 16 tone Volta Zero, la finalul anului 2022. Printre operațiuni se numără completarea flotei de prototipuri pentru verificarea designului și a produsului. Primele teste cu clienți vor începe la mijlocul anului, în Londra și Paris.

VEZI ȘI: Franța oferă subvenții de până la 150.000 de euro pentru un camion electric

De asemenea, fondurile vor asigura continuarea dezvoltării modelelor Volta Zero de 7,5 și 12 tone, dar și pregătirea fabricii din Steyr (Austria), pentru începerea producției de serie.

În 2023, primul an complet de producție, Volta Trucks plănuiește construcția a 5.000 de vehicule. Producția ar urma să crească la 14.000 de camioane și 2024 și până la 27.000 de unități în 2025.

Până atunci, compania ar trebui să devină operațională atât în Europa, cât și în SUA. portofoliul Volta Zero va fi format în 2025 din 4 modele electrice, de 7,5t, 12t, 16t și 18t.

Precomenzile primite de Volta Trucks până acum se ridică la nivelul de peste 5.000 de camioane, cu o valoare de peste 1,2 miliarde de euro. Cea mai mare comandă este cea primită de la DB Schenker, de aproape 1.500 de vehicule.

Din aceeași categorie...

Back to top button