Camioane

Irizar ie Truck. Un camion electric dedicat aplicațiilor municipale și distribuției urbane

Constructorul spaniol de autocare și autobuze Irizar a anunțat lansare lui ie Truck, unui camion electric dedicat aplicațiilor municipale și distribuției urbane.

Primul camion cu logo Irizar a fost botezat ie Truck și prezentat în cadrul evenimentului de inaugurare a noii fabrici din Aduna, acolo unde spaniolii vor produce exclusiv autobuze electrice.

Irizar ie Truck. Un camion electric dedicat aplicațiilor municipale și distribuției urbane

Camionul este disponibil în versiune de șasiu 6×2 și are o masă maximă autorizată de 26 tone (sarcină utilă de 18 tone). Conceput pe baza know-how-ului câștigat de spanioli în sectorul de transport public, ie Truck vine cu o mulțime de sisteme de siguranță preluate de la autocare.

Inclusiv design-ul cabinei este derivat în mod evident din cel al autobuzelor moderne, acesta fiind caracterizată de o intrare coborâtă cu o singură treaptă de acces, ce conferă un avantaj evident din punct de vedere practic.

În ceea ce privește propulsia, Irizar ie Truck vine echipat cu un motor electric de 230 kW alimentat de o baterie Li-Ion ce are capacitate de 120 kWh. Conform spaniolilor, aceasta îi conferă lui ie Truck o autonomie de 200 km în regim 100% electric.

VEZI ȘI: Austria anunță un bilanț pozitiv în urma limitării tranzitului de camioane prin pasul Brenner

La cerere, clienții pot opta și pentru o versiune echipată cu motor pe gaz natural, care oferă o autonomie mult mai mare.

Conform, caracteristicilor sale constructive, Irizar ie Truck este recomandat pentru aplicațiile municipale (colectarea deșeurilor, reciclare) și distribuție urbană.

Odată cu lansarea lui ie Trucks, Irizar devine al doilea producător de autocare și autobuze, după VDL, care prezintă o soluție electrică pentru transportul de mărfuri.

Din aceeași categorie...

Back to top button