Pachet de MobilitateTop News

IRU a lansat un portal dedicat Pachetului de Mobilitate

IRU a lansat un nou portal care reunește, într-un singur loc și într-un format ușor de citit, informații cheie privind aplicarea regulilor Pachetului de Mobilitate 1 în UE.

Inițiativa IRU va permite operatorilor de transport de pasageri și mărfuri și altor actori din industrie să fie la curent cu cele mai recente evoluții privind aspectele juridice, practice și operaționale ale noilor reguli la nivel european și național. Majoritatea secțiunilor portalului sunt disponibile publicului, unele zone fiind rezervate membrilor IRU.

IRU a lansat un portal dedicat Pachetului de Mobilitate

”IRU și membrii săi au îndemnat constant autoritățile, în ultimii ani, să clarifice și să interpreteze regulile Pachetului de Mobilitate 1, astfel încât companiile de transport să le poată înțelege și să le respecte pe deplin. Noul portal reunește totul într-un singur loc. Acest lucru va face mai ușor și mai rapid găsirea de informații esențiale și va aduce legea mai aproape de cei care trebuie să o aplice. Vom continua să îl actualizăm cu noi informații și clarificări din partea autorităților UE și naționale”, a declarat Raluca Marian, delegatul IRU în relația cu UE.

În urmă cu aproape doi ani, în august 2020, legiuitorii UE au adoptat cel mai cuprinzător pachet de reguli sociale și de acces pe piață pentru transportul rutier, Pachetul de Mobilitate 1, după patru ani de negocieri intense. Noile prevederi au devenit treptat aplicabile, cu modificări cruciale în vigoare începând cu acest an.

VEZI ȘI: Precizări ale Comisiei Europene privind întoarcerea camioanelor la 8 săptămâni

După doi ani, clarificarea oficială a normelor, inclusiv condițiile specifice statelor membre pentru detașarea șoferilor, remunerarea șoferilor detașați și alte informații relevante, sunt împrăștiate în diferite locuri.

Acest nou portal le reunește pe toate, cu resurse, informații actualizate, hărți și legături în patru domenii cheie:

  • reguli de condus și de odihnă și tahografe
  • detașarea șoferilor
  • accesul la profesie
  • accesul pe piață pentru transportul rutier de marfă.

Sunt disponibile și cele mai recente niveluri de remunerare pentru șoferii detașați.

Din aceeași categorie...

Back to top button