IRU: „Aplicarea normelor privind transportul rutier trebuie să fie o prioritate pentru UE după alegerile europene”

IRU: "Aplicarea normelor cu privire la transportul rutier trebuie să fie o prioritate pentru UE după alegeri"
Odată cu finalizarea alegerilor europene, IRU și ETF invită Comisia Europeană și Parlamentul European să prioritizeze pe agenda UE aplicarea normelor cu privire la transportul rutier.

Aplicarea este mecanismul prin care autoritățile se asigură că regulile sunt respectate și aplicate. În serviciile mobile, cum ar fi transportul rutier, este dificil pentru inspectori să urmărească activitatea, însă digitalizarea controlului poate schimba cu adevărat acest sector.

IRU: "Aplicarea normelor privind transportul rutier trebuie să fie o prioritate pentru UE după alegerile europene"

Noile tehnologii dezvoltate la nivel global vor facilita punerea în aplicare a normelor europene aplicabile atât operatorilor, cât și conducătorilor auto din domeniul transportului rutier.

Tehnologiile ar putea oferi o mai bună funcționare a pieței transportului rutier și logistic al UE prin igitalizarea și utilizarea platformelor de date interoperabile și a sistemelor de evaluare a riscurilor.

„Multe legi și reguli ale UE privind transportul rutier se află în cursul unor actualizări importante în cadrul inițiativelor Pachetului de Mobilitate, iar punerea lor în aplicare nu trebuie să rămână în urmă”, a declarat Matthias Maedge, persoana desemnată să conducă activitățile IRU în UE.

VEZI ȘI: A fost realizat primul transport rutier de marfă european prin Uber Freight

Într-o declarație comună, IRU și ETF îndeamnă Comisia Europeană să pregătească pentru Parlamentul European și pentru Consiliul European o adresă cu privire la noile norme din transportul rutier, pentru a stimula acțiunile la nivelul UE.

Partenerii sociali sunt pregătiți să colaboreze îndeaproape cu Comisia pentru elaborarea unui plan pentru o strategie coerentă și cuprinzătoare.

„Pentru a proteja siguranța și condițiile de muncă ale șoferilor, avem nevoie de reguli care trebuie aplicate. Un deceniu de austeritate a dus la o scădere drastică a capacităților de aplicare în întreaga Europă”, a completat Roberto Parrillo, președintele diviziei rutiere a ETF.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.