Companii de transportTop News

IRU cere acțiuni urgente privind prețurile carburanților

IRU cere acțiuni guvernamentale urgente privind prețurile carburanților pentru transporturile comerciale, precum plafonarea sau reducerea taxelor, pentru a evita o criză economică profundă.

Operatorii de transport de mărfuri și pasageri din toate regiunile Europei raportează o imagine sumbră în ce privește prețurile la carburanți, care au explodat în ultimele luni. Acest lucru a fost subliniat și astăzi, la o întâlnire a membrilor IRU de la Bruxelles.

IRU cere acțiuni urgente privind prețurile carburanților

În urma acestei întâlniri, IRU a solicitat acțiuni guvernamentale urgente pentru a se plafona prețurile carburanților pentru transportul rutier comercial. O altă soluție este reducerea sau returnare accizelor la carburant pentru operatorii comerciali.

Măsurile sunt cerute în contextul în care prețul petrolului a ajuns la cel mai înalt nivel de după 2008. Cel mai probabil, prețurile carburanților vor continua să crească, din cauza sancțiunilor legate de războiul din Ucraina.

VEZI ȘI: Precizări de la Comisia Europeană despre noile reguli de cabotaj

Prețurile medii la motorină, inclusiv taxele și accizele, în cele 51 de țări monitorizate săptămânal de IRU, au crescut în ultimele 12 luni cu 33%. În aceste condiții, operatorii sunt obligați să crească tarifele de transport sau riscă falimentul și o presiune și mai mare pe rețelele de transport.

”Operatorii de transport rutier se chinuie din cauza escaladării prețurilor la carburanți. Unii sunt deja în pragul falimentului, dar dacă transportul rutier nu funcționează în mod corespunzător, lanțurile de aprovizionare aflate deja în criză vor fi afectate și mai mult. Dacă prețurile de transport vor scăpa de sub control, cele mai mari pierderi vor fi suferite de clienții operatorilor, de cetățenii obișnuiți și de toate afacerile”, a declarat Radu Dinescu, președinte al IRU.

Din aceeași categorie...

Back to top button