In FocusPatronate și sindicateȘtiri

IRU solicita Germaniei suspendarea legii privind salariul minim

Creste opozitia fata de aplicarea normelor privind salariul minim, inclusiv companiilor de transport straine care incărca, descarca sau tranziteaza Germania.

După solicitarea venita din partea a treisprezece tari membre UE sa intervina pentru a suspenda aplicarea normelor salariului minim companiilor de transport straine, IRU, uniunea internationala a asociatiilor de transport rutier face apel direct la guvernului german pentru a suspendare aplicarea acestor norme companiilor de transport straine deoarece, pe motiv ca, informatiile sunt puține iar procesul de inregistrare este ineficient. De asemenea, IRU solicita tuturor statelor membre UE sa acorde asistenta juridica toturor companiilor de transport si sa sustina aceasta actiune de suspendare a aplicarii acestor norme

IRU solicita Germaniei suspendarea legii privind salariul minim

„Este inacceptabil ca autoritatile germane sa impuna sanctiuni de pana la 500.000 mii de euro pentru incalcarea legislatiei privind salariului minim, deoarece operatorii de transport nu au inca clar reglementare normele de aplicare si informatii practice”, a declarat Michael Nielsen, delegatul din partea IRU la Uniunea Europeana. IRU subliniaza ca pana in prezent nici ea si nici statele membre UE nu au primit informatii clare cu privire la aceasta lege, nici obligatiile impuse companiilor de transport.

Conform IRU, procesul de inregistrare nu este foarte eficient, acesta fiind disponibil doar in limba germana, in restul limbilor europene informatiile fiind foarte putine si acelea cu lacune. In plus, exista doar un numar de fax, unde toate companiile europene trebuie sa se inregistreze. Apoi, exista multe intrebari fara raspuns, cum ar fi, modalitatea de calcul a salariului minim pentru companiile de transport cu sediul in afara Germaniei.

IRU va discuta aceasta problema la o reuniune specială a „Transport Forumul Group”, programata pentru 5 si 6 februarie 2015, la Paris.

Intre timp, Uniunea Europeana a lansat o investigatie initială privind noua lege a salariului minim din Germania, prin platforma EU Pilot. Autoritatile germane trebuie sa vina cu un raspuns pena la data de 21 februarie 2015.

Din aceeași categorie...

Back to top button