Pachet de MobilitateTop News

ISCTR începe controalele pentru întoarcerea camioanelor în țară la 8 săptămâni

Conform unor informații neoficiale, ISCTR va începe controale generalizate pentru întoarcerea camioanelor în țară la 8 săptămâni.

Pe forumurile de transport din țara noastră circulă ceea ce pare a fi o notă internă a ISCTR, de la 21 decembrie 2022, prin care inspectorii sunt îndemnați ca, la controalele efectuate la sediile operatorilor de transport rutier, să verifice și întoarcerea camioanelor folosite în transport internațional la unul dintre centrele operaționale din România, în termen de 8 săptămâni de la plecarea acestora din țară.

ISCTR începe controalele pentru întoarcerea camioanelor în țară la 8 săptămâni

Conform notei, în acest scop se vor preleva și verifica înregistrările tahograf din aparatele de înregistrare montate pe camioane. În cazul în care se constată că nu este îndeplinită condiția de aducerea a camioanelor în țară în termenul stabilit, se va întocmi o notă de remediere prin care operatorul de transport este informat că are la dispoziție cel mult 30 de zile pentru remedierea situației.ISCTR începe controalele pentru întoarcerea camioanelor în țară la 8 săptămâni

Odată cu întocmirea notei de remediere pentru neducerea camioanelor la unul dintre centrele operaționale din România în termen de 8 săptămâni de la plecarea din țară, operatorul de transport va fi sancționat conform art. 4 pct. 32.5 din HG 69/2012 cu modificările și completările ulterioare.

Cu alte cuvinte, cu prețul unei amenzi de la 4.000 la 6.000 de lei, termenul de întoarcere a camioanelor în țară ar putea crește de la maxim 8 săptămâni la cel puțin 12 săptămâni.

VEZI ȘI: Autoritățile naționale nu pot cere șoferilor chitanțe de hotel pentru a dovedi unde a petrecut pauza de 45 de ore

În cazul în care, în termenul impus de 30 de zile de la întocmirea notei de remediere, nu s-a făcut dovada aducerii camioanelor aflate în afara intervalului de 8 săptămâni la unul dintre centrele operaționale din România, a doua zi după expirarea celor 30 de zile va începe demararea procedurii de suspendare a licenței comunitare pentru o perioadă de 30 de zile.

În cazul în care, după 6 luni după suspendarea licenței comunitare pentru perioade succesive de 30 de zile nu a fost remediată situația, va începe demararea procedurii de retragere a licenței comunitare.

Din aceeași categorie...

Back to top button