Istoria de peste 80 de ani a Thermo King și relația cu Frigoblock

Istoria de peste 80 de ani a Thermo King și relația cu partenerul Frigoblock
Thermo King și Frigoblock au o tradiție îndelungată de a ajuta clienții să acceseze tehnologiile de care au nevoie pentru a susține un lanț eficient de răcire.

Da, este momentul să recunoaștem că puțini din consumatorii actuali se interesează de modul în care produsele congelate au ajuns din țările îndepărtate în farfuriile lor într-o stare aproape perfectă.

Istoria de peste 80 de ani a Thermo King și relația cu Frigoblock

Dar dacă vom da timpul înapoi cu doar o jumătate de secol, vom constata că atunci, companiile care vindeau cuburi de gheață obțineau un câștig fabulos.

Astăzi nu mai este cazul pentru că există lanțuri frigorifice la nivel global care oferă rețele de răcire pentru a se asigura că alimentele perisabile rămân în stare excelentă pe parcursul fazelor de depozitare, transport și distribuție.

Un astfel de lanț eficient de răcire, dacă îl putem numi așa, a început în urmă cu 81 de ani printr-o serie de sisteme portabile de răcire cu aer pentru camioane. Sistemul a fost patentat în 1938 de Fred Jones, fondatorul Thermo King.

Dar chiar și Fred Jones nu a putut anticipa faptul că în scurt timp (2025), această piață va ajunge la o valoare de 380 de miliarde de dolari. La fel, Jones cu siguranță nu a anticipat parteneriatul cu Frigoblock, o companie din Essen fondată în urmă cu 41 de ani.

În cei 81 de ani de la înființare, Thermo King a venit cu o serie de sisteme inovatoare pentru acele vremuri. În 1938 a fost lansată prima unitate frigorifică de transport. În 1955 a apărut primul autobuz cu un sistem de încălzire, ventilație și aer condiționat, iar un an mai târziu era patentat primul sistem pentru răcire pe vasele martime.

VEZI ȘI: Guvernul olandez a prezentat un proiect de lege privind taxare camioane

În 1971 Thermo King lansa primele sisteme de refrigerare pentru camioane și camionete mici, iar în 1994 au apărut primele unități care au funcționat cu agent frigorific R-410A. În 1997 a fost lansată prima unitate de refrigerare care utiliza CO2 reciclat, iar în 2000 vedeam cum pe piață își făcea apariția prima unitate de refrierare cu transmisie combinată (diesel+electric). În urmă cu doar trei ani, Thermo King a pregătit o soluție hibridă pentru remorcile refrigerate.

De-a lungul celor 80 de ani și cu ajutorul partenerilor de la Frigoblock, Thermo King a reușit să ofere soluții moderne pentru menținerea acestor lanțuri eficiente de răcire.

Promisiunea celor de la Thermo King este simplă: dezvoltarea unor tehnologii noi care să utilizeze conectivitatea și energia curată, astfel încât emisiile și costurile totale să fie reduse cât mai mult.

Follow #infotrucker