Peste 250 de ani de existenta MAN SE

MAN SE

In 2015, MAN Truck and Bus sarbatreste cea de-a 100-a aniversare in constructia de autovehicule comerciale.

Cu toate acestea, istoria grupului ingineresc MAN SE isi are inceputurile cu mai mult de 250 de ani in urma, aceasta fiind marcata de trei perioade: infiintarea in 1758 a uzinei metalurgice „St. Antony” din Oberhausen, infiintarea in 1840 a companiei „Sandersche Maschinenfabrik” si infiintarea in anul 1841 a turnatoriei „Eisengießerei und Maschinenfabrik Klett & Comp” in Nürnberg.

In anul 1878, turnatoria „St. Antony” a fuzionat cu alte doua mari uzine metalurgice din regiunea Ruhr, pentru a forma uzina „Gutehoffnungshütte” (GHH), in timp ce companiile predecesoare din sudul Germaniei au fuzionat si au infiintat in anul 1898 „Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg AG” (Intreprinderea inginereasca Augsburg-Nurnberg), nume ale carui initiale formeaza MAN.

Peste 250 de ani de existenta MAN SE

Rudolf Diesel a dezvoltat primul motor cu aprindere prin compresie in fabrica Augsburg, in perioada 1893-1897. A servit ca baza pentru generatiile viitoare de motoare montate pe autovehiculele comerciale MAN. In 1921, MAN si GHH au fuzionat si au format actuala companie, care face parte din grupul VW inca din 2011.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Follow #infotrucker