ȘtiriTop News

Italia: 11 zile de restricții pentru camioane în August

August a fost întotdeauna luna cu cele mai multe restricții pentru camioane de peste 7,5 tone în Italia. În 2021, vor fi 11 astfel de zile.

Restricțiile din această lună sunt cauzate de traficul turistic. Fenomenul este amplificat în contextul crizei coronavirus, mulți turiști alegând să se deplaseze cu autoturismele personale, în locul unor alternative de transport în comun, precum trenurile sau avioanele.

Italia: 11 zile de restricții pentru camioane în August

În plus, în 2021, luna August are nu mai puțin de 5 duminici, de unde și numărul ridicat de zile de restricții pentru camioane din Italia. La acestea se adaugă cele două zile care încheie luna iulie.

Primul weekend prelungit pentru șoferii de camioane începe astăzi, cu o interdicție pentru camioane în intervalul 16:00-22:00, și continuă sâmbătă (08:00-16:00) și duminica de 1 august (07:00-22:00).

Modelul se va repeta și în următoarele două weekend-uri, cu deosebirea că interdicția din zilele de sâmbătă se extinde până la ora 22:00 (08:00-22:00).

În ultimele două weekend-uri din August nu mai există interdicții în zilele de vineri, iar cele de sâmbătă vor fi limitate la intervalul 08:00-16:00.

Interdicțiile din zilele de sâmbătă dispar în luna Septembrie. Mai multe informații despre calendarul restricțiilor din Italia pot fi găsite aici.

VEZI ȘI: Cântărire automată pe autostrada A3, în regiunea Salerno, Italia

Ca și cum aglomerația cauzată de turiști n-ar fi suficientă, Camera de Comerț din Bolzano a anunțat și închiderea completă a liniei de cale ferată dintre Brenner și Fortezza, pentru mai mult de o săptămână.

Aceasta va fi închisă, pentru lucrări de întreținere, în perioada 1 August (ora 23:00) – 9 August (ora 04:00). Închiderea va aduce o creștere a traficului pe autostrada Brenner. Dacă este posibil, șoferilor le sunt recomandate rute alternative, precum cea prin Tarvisio.

Din aceeași categorie...

Back to top button