AutoȘtiri

Italia a autorizat circulația primului autovehicul autonom pe drumurile publice

Primul autovehicul autonom a primit autorizație de circulație pe drumurile publice din Italia în scopuri științifice.

Pe 7 mai 2019, Ministerul Transporturilor din Italia a anunțat autorizarea circulației pe drumurile publice în scopuri experimentale a primului autovehicul autonom.

Italia a autorizat circulația primului autovehicul autonom pe drumurile publice

Acesta este primul pas ministerial după avizul pozitiv exprimat în data de 22 martie de către observatorul tehnic de asistență al Smart Road și după verificările preliminare efectuate de oficialii ministerului cu privire la conformitatea tehnică a autovehiculului autorizat pentru testare.

Autovehiculul a fost construit de compania VisLab, din Parma, aflată în prezent sub umbrela americanilor de la Ambarella, care până în prezent a depus singura cerere pentru acest tip de experiment.

Ministerul Transporturilor din Italia explică prin intermediul unei declarații de presă că „autorizarea se referă la zona urbană și secțiuni precise de drum de tip “last mile” D, E, F din orașele Torino și Parma, în conformitate cu toate prescripțiile impuse de administratorul drumului și în prezența unui supervizor care poate comuta între funcționarea automată și manuală a autovehiculului, pentru a garanta o siguranță maximă în toate circumstanțele”.

VEZI ȘI: ADAC a testat sistemele de asistență la virare pentru camioane

VisLab a luat ființă în 2009 în cadrul Universității din Parma și încă de la început a efectuat cercetări privind conducerea autonomă, construind mai multe prototipuri, inclusiv autovehicule grele.

În 2015, VisLab a fost achiziționată pentru 30 de milioane de dolari de către compania Ambarella din Silicon Valley, iar la începutul anului 2018 a inaugurat un nou sediu la Tecnopolo din Parma.

Din aceeași categorie...

Back to top button