Știri

Italia a efectuat 27.000 de controale antiteroriste

Pentru a preveni posibile atacuri teroriste cu vehicule comerciale, Ministerul de Interne italian a organizat în perioada 28 – 30 august controale antiteroriste în cadrul operațiunii “Ultimo Miglia” (Ultima Milă).

Recentul atac terorist din Barcelona, în care o furgonetă a intrat în mulțimea aflată pe La Rambla, a tras un nou semnal de alarmă cu privire la securitatea în orașe.

Italia a efectuat 27.000 de controale antiteroriste

Alături de alte structuri de securitate ale statului, poliția a verificat 27.043 vehicule comerciale grele, autoutilitare și autobuze, respectiv 32.619 de persoane din toate marile orașe italiene.

VEZI ȘI: DAF participă în cadrul primului test de camioane conectate în convoi din Marea Britanie

În cele trei zile, poliția a intensificat acțiunile de control la accesul în centrele istorice ale orașelor, folosind 3.500 de agenți pe zi. Cel mai mare număr de controale a avut loc la Roma, Milano și Napoli.

Conform presei din Italia, bilanțul operațiunii “Ultimo Miglia” este de 24 de persoane arestate, în principal pentru infracțiuni legate de droguri, 114 plângeri, 157 de sechestrări de vehicule și 1.240 de amenzi.

Operațiunea „Ultimo Miglia” reprezintă una din soluțiile rezonabile de lupta împotriva noului tip de atacuri teroriste în care sunt folosite vehicule comerciale.

Din aceeași categorie...

Back to top button