Breaking NewsTop News

Italia a eliminat Certificatul COVID pentru șoferii străini de camion

Autoritățile italiene au introdus unele excepții pentru lucrătorii portuari, marinarii italieni și șoferii străini de camion privind obligativitatea Certificatului COVID.

Cu doar câteva ore înainte de a intra în vigoare obligativitatea Certificatului COVID pentru lucrătorii din industria de transport, Ministerul Sănătății și cel al Transporturilor din Italia au venit cu clarificări privind șoferii străini de camion care efectuează transport internațional.

Italia a eliminat Certificatul COVID pentru șoferii străini de camion

Astfel, conform circularei 37420, șoferii străini de camion care efectuează transport de mărfuri internațional sunt scutiți de la obligativitatea Certificatului COVID.

Textul precizează că „echipajele mijloacelor de transport menționate mai sus din străinătate care nu au una dețin Certificat COVID (sau alte certificări pentru vaccinările recunoscute de EMA sau vaccinările recunoscute ca echivalente cu circulară a Ministerului Sănătate), se specifică faptul că accesul este permis NUMAI în locurile desemnate pentru operațiunile de încărcarea și/sau descărcarea a mărfurilor și DOAR cu condiția ca aceste operațiuni să fie efectuate de către alt personal și nu de către șofer.”

VEZI ȘI: Șoferii est-europeni ar putea părăsi Italia din cauza Certificatului COVID

Aceasta este o soluție favorabilă pentru industrie și comerțul, deoarece evită blocarea transportului rutier internațional și, prin urmare, a exporturilor, care însă nu va fi pe placul transportatorilor italieni, care au cerut încă de la început ca obligativitatea Certificatului COVID să fi extinsă și la șoferii străini de camion pentru a evita concurența neloială.

Excepția introdusă de autoritățile italiene NU se aplică în cazul șoferilor italieni de camion sau a șoferilor străini angajați în Italia. Astfel, această excepție va crește tensiunea pe Certificatul COVID în câteva ore de la aplicarea sa obligatorie în transport.

Din aceeași categorie...

Back to top button