Italia a extins măsurile de combatere a epidemiei de coronavirus pe întreg teritoriul

Italia a extins măsurile de combatere a epidemiei de coronavirus pe întreg teritoriul
Începând cu 10 martie 2020, măsurile de combatere a epidemiei de coronavirus au fost extinse pe întreg teritoriul național, a anunțat premierul Italiei.

Italia a luat măsuri extraodrinare de combatere a epidemiei de coronavirus, care afectează peste 60 de milioane de oameni, după numărul total al deceselor a urcat astfel la 463, iar cel al îmbolnăvirilor la 9.100.

Italia a extins măsurile de combatere a epidemiei de coronavirus pe întreg teritoriul

Luni, 9 martie 2020, puțin după ora 22:00, la mai puțin de 48 de ore de la semnarea Decretului prin care s-a stabilit impunerea măsurilor de carantină în Lombardia și alte 14 provincii care reprezentau până acum „zona roșie”, premierul Giuseppe Conte a semnat un nou Decret prin care a extins până la 3 aprilie măsurile pe întreg teritoriul național, care a devenit o „zonă protejată”.

VEZI ȘI: Danemarca va avea cea mai mare parcare securizată pentru camioane din Europa

„Am adoptat o nouă decizie bazată pe o presupunere, deoarece nu este timp. Cifrele ne spun că avem o creștere importantă a infecțiilor, la persoanele spitalizate în terapie intensivă și subintensivă, precum și a persoanelor decedate. De aceea, obiceiurile noastre trebuie schimbate. Trebuie să fie schimbate acum. Am decis imediat să iau măsuri și mai stricte, mai puternice”, a explicat premierul Italiei în cadrul conferinței de presă.

Chiar dacă guvernul de la Roma a introdus aceste măsuri extraodrinare pe întreg teritoriul național, în continuare, transportul de mărfuri nu va fi afectat, cel puțin pentru moment.

Bilanţul mondial al deceselor provocate de coronavirus au depăşit, marţi, pragul de 4.000. Sunt contaminate peste 110.000 de persoane în mai mult de 100 de ţări şi teritorii.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.