Legislatie

Italia a introdus simulatorul auto în cadrul cursurilor de atestare profesională

Pe 8 august a fost semnat un decret de lege care introduce simulatorul auto în cadrul cursurilor pentru obținerea sau reînnoirea certificatului de atestare profesională.

Noul decret semnat de ministrul transporturilor din Italia este o completare adusă la decretul din 23 septembrie 2013, care obligă utilizarea simulatorului auto în cadrul cursurilor pentru obținerea sau reînnoirea certificatului de atestare profesională.

Italia a introdus simulatorul auto în cadrul cursurilor de atestare profesională

Conform unei note ministeriale, introducerea simulatorului auto în cadrul cursurilor de atestare profesională era necesară pentru a permite șoferilor profesioniști să experimenteze situații de trafic dificile în condiții atmosferice și rutiere critice (ceață, polei, aglomerație, curbe periculoase, risc mare de accident etc.), care nu pot fi generate într-un mediu real sau dacă ar fi puse în aplicare ar expune la riscuri foarte mari cursantul.

Evident, pentru a genera situații cât mai apropiate de realitate, calitatea simulatorului auto trebuie să fie de înaltă clasă și conform.

Astfel, decretul de lege impune certificarea de către Centrul de Cercetare și Testare al Vehiculelor și Aparatelor (CSRPAD) al Departamentului pentru Transporturi, Navigație, Afaceri generale și Personal a fiecărui simulator auto care va fi utilizat în cadrul cursurilor de atestare profesională.

VEZI ȘI: Scania lansează în această toamnă noul camion pentru construcții

Decretul semnat pe 8 august 2017 are un atașament tehnic care oferă două configurații pentru simulator, adică vehicul și vehicul cu remorcă, adică camion, camion articulat, autobuz, autobuz articulat și cisternă.

Tot în atașamentul tehnic descrie elementele hardware ale simulatorului, software-ul, grafica și instrumentele didactice pe care simulatorul trebuie să le aibă pentru a fi omologat pentru formarea conducătorilor auto.

De asemenea, textul descrie procedura de aprobare a simulatorului, precum și prevederea principiului conform căruia autoritatea competentă poate efectua verificări pentru a se asigura conformitatea cu nivelul de performanță prevăzut în decret.

Din aceeași categorie...

Back to top button